ΤΟΠΙΚΑ

Θλιβερή πρωτιά σε χρήση ναρκωτικών

θλιβερή-πρωτιά-σε-χρήση-ναρκωτικών-724586

Στις πρώτες θέσεις των Νομών ανά την Ελλάδα βρίσκεται η Μαγνησία σε χρήση ναρκωτικών ουσιών σε νέους, τόνισε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών «Πρόταση Ζωής» κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οπως επεσήμανε η ίδια, κάθε χρόνο απευθύνονται στην «Πρόταση Ζωής» όλο και περισσότερα περιστατικά, ενώ την ίδια ώρα διοργανώνεται περισσότερες ομάδες πρόληψης σε γονείς, σε σχολεία, σε εφήβους αλλά και προγράμματα στην ευρύτερη κοινωνία.

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών «Πρόταση Ζωής» κ. Κολυνδρίνη αναφέρει ότι η πρόληψη έχει καλύτερα αποτελέσματα, παρά η θεραπεία, γι’ αυτό πραγματοποιούνται προληπτικές παρεμβάσεις σε μαθητές, δασκάλους, καθηγητές, γονείς, εφήβους, ευρύτερη κοινωνία αλλά και σε άτομα που έχουν σχέση με ουσίες.

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών του Νομού Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», απευθύνεται στις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν άμεση σχέση με το πρόβλημα της χρήσης. Το κέντρο αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του ατόμου που οδηγείται στη χρήση, στοχεύει στην καλύτερη γνώση του εαυτού, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και στην ανάπτυξη γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές στον καθημερινό τρόπο ζωής και προάγουν την υγεία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών χθες τα μέλη της «Πρότασης Ζωής» βρίσκονταν στην πλατεία του Αγίου Νικολάου μοιράζοντας έντυπο υλικό για τη φιλοσοφία και τις δράσεις του Κέντρου.

Σήμερα Τετάρτηκαι ώρα 21:00, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στα πλαίσια των εκδηλώσεων που απευθύνονται στον ευρύ πληθυσμό, διοργανώνει σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «ΔραΠαίκτες», τη θεατρική παράσταση «τελμΑ-Άμλετ». Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα που θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών του Γηροκομείου και του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Σε οριακό σημείο τα οικονομικά του Κέντρου

Στο μεταξύ η κ. Δωροθέα Μερκούρη επισημαίνει ότι τα οικονομικά του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών «Πρόταση Ζωής» βρίσκονται σε οριακό σημείο. Χαρακτηριστικά η κ. Μερκούρη επισημαίνει «κάθε μήνα δεινοπαθούμε να εξοικονομήσουμε τα λειτουργικά έξοδά του κέντρου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου