ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ο Ξενώνας Αστέγων

ανοίγει-ο-ξενώνας-αστέγων-72339

Aπό την επόμενη Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου θα αρχίσει να υποδέχεται τους πρώτους άστεγους της περιοχής μας ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Βόλου στην περιοχή της συνοικίας της Νεάπολης.

Η φιλοξενία των αστέγων θα γίνεται σταδιακά και όπως δήλωσε χθες ο Διευθυντής της ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου Γιάννης Γρηγορίου στον Ξενώνα θα φιλοξενηθούν σταδιακά 34 άτομα, όση είναι και η δυναμικότητά του. Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου παραδέχονται πλέον δημόσια ότι ο αριθμός των αστέγων στην πόλη είναι πολύ μεγαλύτερος. Για το λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτει ο Διευθυντής της ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ, οι ειδικοί επιστήμονες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου εξετάζουν ήδη τις δυνατότητες για τη φιλοξενία αστέγων σε εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία που βρίσκονται στην «καρδιά» του Βόλου, και όχι μόνον. Όπως λέει χαρακτηριστικά το στέλεχος του Δήμου Βόλου «είναι πάρα πολλά τα τηλέφωνα που δέχεται καθημερινά ο Δήμος ακόμη και από πολίτες που μας επισημαίνουν για τα σημεία της πόλης όπου κοιμούνται τις νύκτες οι άστεγοι, που είναι άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους και οι οποίοι δεν έχουν δικό τους σπίτι ή την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το ενοίκιο για το σπίτι στο οποίο διέμεναν. Είναι ένα θέμα, όπως λέει ο κ. Γρηγορίου, που ξεφεύγει από τα στενά όρια αρμοδιότητας του Δήμου Βόλου και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού όλων των τοπικών φορέων.

Αναφορικά με τον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου ο κ. Γρηγορίου σημειώνει ότι αυτός δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα, άτομα που είναι εξαρτημένα από ουσίες και από το αλκοόλ και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σημειώνεται ότι ο Ξενώνας Αστέγων έχει αποφασιστεί να δέχεται αστέγους και από άλλους Δήμους της Μαγνησίας, ενώ όταν υπάρχουν κενά δωμάτια στον Ξενώνα θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενούνται συνοδοί ενδονοσοκομειακών ασθενών, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουν σε κάποιο ξενοδοχείο.

Ακόμη σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τα άτομα που θα φιλοξενούνται στον Ξενώνα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να δέχονται επισκέψεις από φίλους τους τις μεταμεσονύκτιες ώρες, ενώ θα απαγορεύεται ακόμη η χρήση του αλκοόλ, η φιλοξενία ζώων και η σωματική ή φραστική βία σε βάρος άλλων ενοίκων του Ξενώνα για λόγους που έχουν να κάνουν με τη διαφορετική θρησκευτική ή φυλετική καταγωγή ή τον διαφορετικό σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου