ΤΟΠΙΚΑ

Στον εισαγγελέα ο φάκελος «Σφαγεία» ~ Μήνυση κατέθεσε ο Δήμαρχος Βόλου

στον-εισαγγελέα-ο-φάκελος-σφαγεία-μ-72224

Καταγγέλλει σκάνδαλο διασπάθισης δημοτικού χρήματος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση

Στα χέρια του Εισαγγελέα Βόλου, βρίσκεται από χθες, ο φάκελος των Σφαγείων, υπόθεση για την οποία ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στη μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Μπέος κάνει λόγο για σκανδαλώδη ευρήματα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των Σφαγείων Α.Ε. και για σωρεία παρανομιών που έβλαψαν και βλάπτουν το Δήμο και το δημοτικό χρήμα που ανήκει στους πολίτες του Βόλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της νέα δημοτικής αρχής και ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της, έγινε έλεγχος σε κάθε υπηρεσία του Δήμου, Οργανισμούς, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και Ανώνυμες Εταιρείες. Ανάμεσα σε αυτές και τα Σφαγεία Βόλου Α.Ε., στην οποία τοποθετήθηκε πρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Στεφόπουλος.

Φορτηγά και νερό

Οπως προέκυψε και σύμφωνα με όσα καταγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά του κ. Μπέου, μολονότι από το Σεπτέμβριο του 2012 τα Σφαγεία ανατέθηκαν με διαγωνισμό σε ιδιώτη, φορτηγά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου, που ανήκουν στο Τμήμα Καθαριότητας, φέρονται να έχουν παραχωρηθεί – χαριστεί παρανόμως αρχικά στα Σφαγεία Βόλου Α.Ε. και έπειτα στον ιδιώτη. Στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι η τύχη των φορτηγών αναζητείται, ενώ το πετρέλαιο κίνησης των οχημάτων προμηθεύονταν από αντλίες του Δήμου Βόλου.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ο λογαριασμός υδροδότησης των σφαγείων συνεχίζει παρανόμως όλα αυτά τα χρόνια να εκδίδεται επ’ ονόματι του Δήμου Βόλου, ενώ το υδρόμετρο παροχής όφειλε να είναι στο όνομα της επιχείρησης και στη συνέχεια στην ιδιωτική εταιρεία, η οποία είναι προφανές ότι θα έπρεπε να εξοφλεί τους μηνιαίους λογαριασμούς για την κατανάλωση νερού που κάνει. «Σε προσκομιζόμενο λογαριασμό ύδρευσης, υπάρχει εγγραφή και υπογραφή εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και των Σφαγείων Βόλου Α.Ε. που δηλώνει ρητά ότι αποδέχεται τη χρέωση (!!!) ωφελώντας προφανέστατα την ιδιωτική εταιρεία, εφόσον αποδέχεται και αναγνωρίζει δικό της χρέος ως δημοτικό και ζημιώνοντας αντίστοιχα τον Δήμο, αφού αποδέχονται να καταβάλλουν δημοτικό χρήμα για να εξοφληθεί η κατανάλωση νερού ενός ιδιώτη», αναφέρεται στη μήνυση του κ. Μπέου.

«Αίσχη» στην ηλεκτροδότηση

«Αίσχη» καταγγέλλει και για την ηλεκτροδότηση των σφαγείων. «Και πάλι ο λογαριασμός εκδίδεται και βαραίνει τον Δήμο και όχι την ιδιωτική εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα σφαγεία και κάνει την κατανάλωση του ρεύματος, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση συμβαίνουν και χειρότερα», επισημαίνεται.

Όπως είχε καταγράψει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, «από τις παροχές ηλεκτρικού ρεύματος των σφαγείων, γίνεται επί χρόνια και χωρίς ουδείς αρμόδιος να παρεμβαίνει, μόνιμα ρευματοκλοπή, αφού ανακαλύψαμε ότι από το ρεύμα των σφαγείων ηλεκτροδοτείται παράνομα ένας ολόκληρος καταυλισμός Ρομά! Τα παραπάνω ελάμβαναν χώρα με τη σιωπηρή ανοχή και συγκάλυψη των αρμοδίων αρχών του Δήμου με προφανή σκοπό ψηφοθηρικά ανταλλάγματα σύμφωνα με καταγγελίες των Ρομά. Ενώ ο κάθε πολίτης αυτού του Δήμου χρεώνεται, ως είναι λογικό και νόμιμο, για την παροχή ρεύματος στο σπίτι και την επιχείρησή του και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να μείνει χωρίς ρεύμα ακόμα και για οφειλές 300 ευρώ, εδώ η μεν Σφαγεία Βόλου Α.Ε. και στη συνέχεια η Π.ΚΑΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. ιδιωτική εταιρεία – μισθώτρια του χώρου ουδεμία χρέωση υφίσταται για τις καταναλώσεις της, μια ολόκληρη δε ομάδα πολιτών ηλεκτροδοτείται δωρεάν».

Τέλος, ο Δήμαρχος Βόλου ζητά να γίνει έλεγχος με ποιο τρόπο μηχανήματα και εξαρτήματα τεράστιας αξίας εκμισθώθηκαν και παραδόθηκαν προς χρήση μαζί με το χώρο, χωρίς να καταγραφούν στη σύμβαση μισθώσεως ή σε παράρτημά της, με αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη τους, με την ανάλογη ζημία στην περιουσία της δημοτικής αυτής εταιρείας.

«Γίνεται αντιληπτό ότι προκύπτει σκάνδαλο διασπάθισης δημοτικού χρήματος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, το οποίο φυσικά η παρούσα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος δεν μπορούμε να αποκρύψουμε από τους πολίτες και τη Δικαιοσύνη», καταλήγει στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος, βγαίνοντας από το γραφείο του Εισαγγελέα Βόλου, όπου κατέθεσε τη μήνυση και το φάκελο με τα στοιχεία, υπογράμμισε ότι πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. «Είναι στην αρμοδιότητα πλέον των εισαγγελικών αρχών να διερευνήσουν την υπόθεση και να φανεί η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα:

Μήνυση κατέθεσε ο Δήμαρχος Βόλου για τα Σφαγεία

«Πάρτι» στα Σφαγεία καταγγέλλει ο ιδιώτης Παν. Καρελας

Τρεις γραμμές ρεύματος προς τους Ρομά ~ Πληρώνουν οι Βολιώτες μέσω των σφαγείων

Έχει βάθος η υπόθεση των σφαγείων ~ Ρεύμα των Ρομά πλήρωναν οι Βολιώτες;

Σκάνδαλο 500.000 ευρώ στα Σφαγεία κατήγγειλε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος

Το χέρι στην τσέπη για τα Σφαγεία Βόλου

Στον αέρα κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες αν τα Σφαγεία Βόλου κλείσουν λόγω κατάσχεσης

Σε περιπέτειες τα σφαγεία Βόλου ~ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Υπερδιπλασιάστηκαν οι σφαγές ~ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ

Στο «σφυρί» τα τσιγκέλια… περιπέτεια για τα σφαγεία Βόλου

Χρέη 380.000 άφησαν τα Σφαγεία Βόλου

Αβάσιμες οι καταγγελίες για τα Σφαγεία Βόλου

Επανέρχεται για το διαγωνισμό στα Σφαγεία

Ενημέρωση για Σφαγεία, ΕΑΚ και ΔΕΥΑΜΒ

Εταιρία της Λάρισας παίρνει τα Σφαγεία

Μία προσφορά για τα Σφαγεία

Στον «αέρα» τα Σφαγεία Βόλου

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για Σφαγεία

Δεν έβγαλαν άκρη στα Σφαγεία

Πραγματογνώμονες στα Σφαγεία Βόλου

Δύο προσφορές για τα Σφαγεία

Στoν Εισαγγελέα για τα Σφαγεία

Ερωτηματικά για επένδυση στα Σφαγεία

Καταγγελίες Χαρ. Ζάχου για τα Σφαγεία Βόλου

«Όχι» Χαυτούρα για Σφαγεία

Σε άθλια κατάσταση τα ψυγεία του Βόλου

Παράταση ένα χρόνο για τα Σφαγεία

Επίσχεση εργασίας στα Σφαγεία Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου