ΤΟΠΙΚΑ

Στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο πατροκτόνος

στο-ψυχιατρείο-κορυδαλλού-οδηγήθηκε-721588

Τον εγκλεισμό του 53χρονου Ευστράτιου Γκίκα στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισαν Ανακριτής και Εισαγγελέας, μετά την απολογία χθες του δράστη, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του ηλικιωμένου πατέρα του και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 57χρονου γαμπρού του.

Ο 53χρονος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος την τελευταία 20ετία με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε ιδρύματα, παρέμενε κρατούμενος μετά τη σύλληψή του, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στη Ν. Ιωνία και μπροστά από την κατοικία του, στην οδό Αρχιμήδους 12.

Χωρίς να προβάλει αντίσταση στους αστυνομικούς, που έσπευσαν στο σημείο της ανθρωποκτονίας και παραδεχόμενος από την πρώτη στιγμή τις πράξεις του, τις οποίες υπέδειξε -όπως έλεγε- ένα «όραμα», ο 53χρονος πατροκτόνος συνελήφθη λίγα λεπτά μετά το μακελειό.

Κατάφερε έξι μαχαιριές στο σώμα του 85χρονου πατέρα του, Αθανάσιου Γκίκα, όταν την Παρασκευή, γύρω στις έξι το απόγευμα, επέστρεψε στο σπίτι, κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο που είχε αγοράσει την ίδια ημέρα.

Μια σύντομη λογομαχία μεσολάβησε πριν αρχίσει, σε κατάσταση αμόκ, να μπήγει το κουζινομάχαιρο στο σώμα του ηλικιωμένου άντρα. Μία από τις μανιακές μαχαιριές ήταν και η θανατηφόρα για τον πατέρα του, ο οποίος έπεφτε νεκρός, πάνω στην καρέκλα που κάθονταν, την ώρα που ο σύζυγος της αδερφής του δράστη, άνοιγε την πόρτα της κουζίνας, ακούγοντας τις κραυγές…

Ο 53χρονος επιτέθηκε με το ίδιο μαχαίρι στον γαμπρό του, Γ.Β., 57 ετών. Του κατάφερε χτύπημα στην κοιλιακή χώρα και τον εγκατέλειψε, ενώ το αίμα ανάβλυζε ακατάσχετα από τα σωθικά του, μέσα στο δωμάτιο – σφαγείο. Ο 57χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου