ΤΟΠΙΚΑ

Καράβι ακυβέρνητο το Νοσοκομείο

καράβι-ακυβέρνητο-το-νοσοκομείο-721250

Καράβι ακυβέρνητο το Νοσοκομείο Βόλου. Ακέφαλο χωρίς διοικητή, πνέει τα λοίσθια τις τελευταίες μέρες περιμένοντας… τον ορισμό του νέου Διοικητή που όλο έρχεται και ποτέ δεν φτάνει. Η «αιμορραγία» γιατρών συνεχίζεται, καθώς χθες αποχαιρέτησε τους συναδέλφους της και η μία από τις δύο παιδιάτρους της αντίστοιχης κλινικής, που παραμένει πλέον με μία γιατρό για «πάσα νόσο» να ανταπεξέλθει μέσα στη θερινή περίοδο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Την ίδια ώρα, άρχισαν οι ελλείψεις σε βασικά υλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντιδραστήρες ακόμη και για βασικές εξετάσεις στο μικροβιολογικό εργαστήριο του ΓΝΒ επαρκούν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, γεγονός που έχει επισημανθεί προς τους αρμοδίους προκειμένου να βρεθεί λύση, πριν «χτυπήσει κόκκινο» το Αχιλλοπούλειο, καθώς τέτοιου είδους προμήθειες χρειάζονται απόφαση Δ.Σ. που μπορεί να συγκληθεί μόνο εφόσον οριστεί ο νέος διοικητής.

«Μόνο με κατ’ εξαίρεση πρόσληψη μονίμων γιατρών υπάρχει περίπτωση να ανασάνουμε. Όλα τα άλλα περί επικουρικών γιατρών είναι απλά αποφάσεις «μπαλώματα» γιατί δε λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα, επισήμανε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας, που έσπευσε να σημειώσει επίσης, ότι αυτό είναι και το κυρίαρχο πλέον αίτημα προς την συντοπίτισσα Υφυπουργό κ. Μακρή. «Μπορεί η τρόικα να απαγορεύει τις προσλήψεις, όμως δεν έχουμε καμία τύχη μόνο με τους επικουρικούς γιατρούς», εκτιμά ο κ. Χαυτούρας, αφού σύμφωνα με τον ίδιο στις περισσότερες ειδικότητες ουσιαστικά τα κενά παραμένουν, αφού φεύγει ένας επικουρικός όταν λήγει η σύμβασή του και έρχεται ένας άλλος. Επί της ουσίας δηλαδή, αυτές οι προσλήψεις δεν λειτουργούν προσθετικά αλλά αφαιρετικά, αφού η κατάσταση παραμένει η ίδια και οι περισσότερες κλινικές του ΓΝΒ στην «εντατική».

Μέχρι στιγμής οι απώλειες των τελευταίων μηνών αλλά και των τελευταίων εβδομάδων σε γιατρούς λόγω πρόωρης κυρίως συνταξιοδότησης, έχουν ως αποτέλεσμα η Γαστρεντερολογική κλινική να έχει κλείσει, η οφθαλμολογική να λειτουργεί υποτυπωδώς, καθώς μάλιστα έφυγε ένας επικουρικός και ο ένας που είναι να αναλάβει μέχρι χθες δεν είχε παρουσιαστεί, προσελήφθη ένας ηπατολόγος επικουρικός επίσης και ένας στην Κλινική ΩΡΛ, που ωστόσο δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τις ούτως ή άλλως αυξημένες ανάγκες περίθαλψης.

«Σε τελική ανάλυση, όπως και να το δει κανείς, δεν είναι να θριαμβολογούμε όταν έρχονται ορισμένοι επικουρικοί που έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις τους από το Πάσχα και έχουν ανακοινωθεί όταν κάποτε μέσα σε τρεις μέρες ολοκληρώνονταν η όλη διαδικασία», παρατηρεί ο κ. Χαυτούρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου