ΤΟΠΙΚΑ

Ραγδαία αύξηση των απόρων

ραγδαία-αύξηση-των-απόρων-72094

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών που «αγκαλιάζει» το έργο διακονίας του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος», με αποτέλεσμα τα αριθμητικά δεδομένα να μεταφράζονται σε χίλιες και πλέον περιπτώσεις. Σύμφωνα μάλιστα με την επισήμανση του προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου, π. Θεόδωρου Μπατάκα «αυξάνονται σε υπερβολικό βαθμό οι ανάγκες του κόσμου που ζητάει βοήθεια, χωρίς να διστάζει πλέον να εκφράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει». Το εύρος δράσης του Εσταυρωμένου αγκαλιάζει, ειδικότερα, τις φυλακές, τα κρατητήρια της περιοχής, αποφυλακισμένους, τις άπορες οικογένειες κρατουμένων και αποφυλακισμένων, φυγόποινους, μετανάστες, ορισμένες περιπτώσεις κακοποιημένων γυναικών και μονογονεϊκών οικογενειών και όποιες άλλες περιπτώσεις κρίνει το ΔΣ ότι χρίζουν βοηθείας.

Η χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, στελεχών της Μητρόπολης και πλήθους κόσμου, στο πλαίσιο της μέρας του φυλακισμένου, ανέδειξε το πολυεπίπεδο έργο που επιτελείται, σε καίριους τομείς.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Θεόδωρος Μπατάκας επεσήμανε ότι «υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συνανθρώπων μας που έχουν βοηθηθεί, όπως τριμελής οικογένεια που βρέθηκε κυριολεκτικά στο δρόμο, διότι αδυνατούσε να καλύψει το ενοίκιο του σπιτιού που διέμενε». Επίσης ο «Εσταυρωμένος» προσέφερε με κάθε διακριτικότητα πλήρη οικοσκευή σε οικογένεια που βίωσε δύσκολες στιγμές μετά την ολοσχερή καταστροφή της οικίας της, λόγω πυρκαγιάς. Παράλληλα όμως, έχει ήδη προσφέρει περισσότερες από 1.700 μέρες φιλοξενίας σε αστέγους.

Συγκλονιστική είναι παράλληλα η διαπίστωση ότι πολλοί κρατούμενοι βρίσκονται στην φυλακή λόγω αδυναμίας κάλυψης των οικονομικών τους υποχρεώσεων, είτε διότι έχουν υπογράψει ως εγγυητές σε συγγενικά τους πρόσωπα είτε διότι αδυνατούν να καταβάλουν διατροφή στην σύζυγό τους λόγω ανεργίας. «Είναι πάρα πολλές αυτές οι περιπτώσεις» υπογράμμισε ο π. Θεόδωρος, ο οποίος προσέθεσε ότι «οι οικογένειες των κρατουμένων και των αποφυλακισμένων λαμβάνουν σε μηνιαία βάση οικονομικό βοήθημα, τρόφιμα και ενδύματα, τα οποία έχουν ανάγκη».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Εσταυρωμένος» δεν παρέλειψε να εκφράσει την έντονη συγκίνησή του για την ουσιαστική παρουσία και συνδρομή του 9ου Γυμνασίου Βόλου και της ενορίας της Δράκειας που συνεργάστηκαν για την επιτυχία της χθεσινής εκδήλωσης. Ο π. Θεόδωρος υπογράμμισε ότι «είναι συγκλονιστικό να βλέπεις ογδόντα παιδιά πάνω στην σκηνή, παρουσιάζοντας μια εκδήλωση αξιώσεων». Το βασικότερο μήνυμα που έστειλε προς κάθε κατεύθυνση ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» συνοψίζεται στην φράση «πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο ρατσισμός είναι πολυτέλεια πια. Πρέπει να πέσουν οι τοίχοι που υψώσαμε μεταξύ ημών και υμών, να αντιληφθούμε ότι όλοι έχουμε σάρκα και ψυχή κι ότι όλοι έχουμε την ανάγκη του άλλου, ανοίγοντας την καρδιά μας στον Χριστό και τον συνάνθρωπο».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου