ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση από Παναγία Τρύπα έως Αστέρια

παρέμβαση-από-παναγία-τρύπα-έως-αστέρ-720056

Συντονισμένη παρέμβαση για τον καθαρισμό και την αισθητική αναβάθμιση της εθνικής οδού Βόλου-Αγριάς, στο τμήμα από την Παναγία Τρύπα έως την περιοχή «Αστέρια», και του αντίστοιχου παραλιακού μετώπου, πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη συνεργεία των Διευθύνσεων Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Βόλου.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν 18 άτομα και συγκεντρώθηκαν συνολικά 203 σακούλες απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, πήραν μέρος δεκατέσσερις εργαζόμενοι του Τμήματος Καθαρισμού Κοινοχρήστων χώρων της Διεύθυνσης Καθαριότητας, με δύο οχήματα (απορριμματοφόρο και ημιφορτηγό), και τέσσερις χειριστές χορτοκοπτικού (μισινέζας) της Διεύθυνση Πρασίνου.

Με το συντονισμό του Τμήματος Καθαρισμού, οι εργαζόμενοι χωρίστηκαν σε δύο συνεργεία τα οποία αποτελούνταν από δύο χειριστές χορτοκοπτικού και πέντε εργάτες καθαριότητας το καθένα. Το ένα συνεργείο ξεκίνησε από την Παναγία Τρύπα με κατεύθυνση προς την Αγριά και το δεύτερο από τα «Αστέρια» με κατεύθυνση προς τον Βόλο. Το κάθε χορτοκοπτικό, που είχε αναλάβει τον καθαρισμό εκατέρωθεν του δρόμου, ακολουθούσαν δύο εργάτες οι οποίοι άμεσα συγκέντρωναν τα προϊόντα κοπής και τα απορρίμματα και τα τοποθετούσαν κατευθείαν σε μεγάλες σακούλες (για να μην παρασυρθούν από τον αέρα) στην άκρη του δρόμου.

Για λόγους ασφαλείας, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος παρουσιάζει μεγάλη κίνηση, σε κάθε συνεργείο υπήρχε εργαζόμενος με σημαία ο οποίος έκανε σήμα στους οδηγούς για τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων. Οι διερχόμενοι οδηγοί ανταποκρίθηκαν και δεν προέκυψε κανέναν πρόβλημα. Παράλληλα, τέσσερις εργάτες (ανά δύο) καθάριζαν το παραλιακό μέτωπο από το «Ξενία» έως τα «Αστέρια». Η αποκομιδή των απορριμμάτων έγινε με απορριμματοφόρο και ημιφορτηγό της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Πρασίνου συνεχίζει την παρέμβαση για τον καθαρισμό της εθνικής οδού ως το Μαλάκι, παρέμβαση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναφερόμενη στη συνεχή και συντονισμένη προσπάθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας, παρά τις αντίξοες συνθήκες, για τη βελτίωση της εικόνας του Δήμου και της καθημερινότητας, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ.Νατάσα Οικονόμου τόνισε ότι «όπως και την προηγούμενη βδομάδα, που έγινε η παρέμβαση από Πευκάκια ως τέρμα Αλυκών, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση δεν πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη, καμία άλλη δραστηριότητα στη Δημοτική Ενότητα του Βόλου, από το Τμήμα Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων, προκειμένου να αξιοποιηθεί το σύνολο του προσωπικού (που είναι για καθαρισμό οδών) σε αυτή την παρέμβαση, δηλαδή 12 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου με τη συνδρομή και δύο συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας».

Αυτού του είδους οι στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως είπε η κ.Οικονόμου, επιλέγεται να γίνονται Πέμπτες, καθώς είναι η μόνη μέρα που δεν λειτουργεί λαϊκή αγορά (τις υπόλοιπες μέρες, το προσωπικό απασχολείται το πρωί σε κοινόχρηστους χώρους της Ενότητας και το μεσημέρι στις λαϊκές). Η Αντιδήμαρχος υπογράμμισε επίσης τη σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό για την υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων, αλλά και την άψογη συνεργασία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με τη Διεύθυνση Πρασίνου, τονίζοντας ότι στόχος πάντα είναι η όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση, για την αξιοποίηση στο έπακρο των δυνατοτήτων των Υπηρεσιών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ.Παντελής Πελεκάνος επανέλαβε ότι η Διεύθυνση Πρασίνου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Αγριάς αλλά και με την Διεύθυνση Καθαριότητας, αποφάσισε να προχωρήσει στην αποψίλωση των χόρτων και καθαρισμού της εθνικής οδού μέχρι το Μαλάκι, παρά το γεγονός ότι η ευθύνη αυτή καθώς και η συντήρησή της εθνικής οδού, ανήκει στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου