ΤΟΠΙΚΑ

Επιμένει για τις διαδικασίες πώλησης του αεροσκάφους

επιμένει-για-τις-διαδικασίες-πώληση-719866

Επανέρχεται με δεύτερη επερώτησή του σχετικά με την πώληση του αεροσκάφους με μητρώο ελληνικού νηολογίου της ΥΠΑ SX- AXL, ιδιοκτησίας ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και σύμβουλος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων ( ΠΕΔ ) Θεσσαλίας Γρ. Ιγγλέσης προς τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Ρίζο Κομήτσα.

Ειδικότερα το κείμενο της επερώτησης έχει ως εξής:

«Η ΠΕΔ Θεσσαλίας δια του προέδρου αυτής κ. Κομήτσα , καθώς και η επιτροπή διαχείρισης και πώλησης του αεροσκάφους κ.κ. Μανάκος Νικόλαος Δήμαρχος Τυρνάβου, Χατζηκυριάκος Ευάγγελος Δήμαρχος Αλμυρού και Καλαμπαλίκης Κων/ νος δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων, θεωρούν εαυτούς υπεράνω ελέγχου και αρνούνται να προβούν σε οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με την επερώτηση που κατατέθηκε για τη νομιμότητα πώλησης του αεροσκάφους.

Αντί απάντησης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Νίκαιας κ. Κομήτσας παραπέμπει τον ερωτώντα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη νομιμότητα της πράξης πώλησης, θεωρώντας με αυτόν τον τρόπο ότι το αεροσκάφος ήταν ιδιοκτησίας της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας και όχι της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Απάντηση η οποία δεν ικανοποιεί και δημιουργεί επί πλέον ερωτηματικά για τη νομιμότητα πώλησης του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την απόφαση 52/2013 του 5ου πρακτικού συνεδρίασης της 14ης Ιουνίου 2013 δύο μέρες μετά την κατάθεση των χρημάτων στην EUROBANK από άγνωστο καταθέτη, το Δ.Σ της ΠΕΔ Θεσσαλίας προεδρεύοντος του κ. Κομήτσα αποφασίζει ομόφωνα ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά την πώληση του αεροσκάφους.

Στις 13 Ιουνίου 2013 το αεροσκάφος δεν παραδόθηκε στην εταιρεία LEUS AVIATION LDT αγνώστων λοιπών στοιχείων, αλλά στην εμφανιζόμενη εταιρεία SUPERIOR ΑΙR Αεροπορικές Επιχειρήσεις Σοφιανός Ηλίας, ως μισθώτρια του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την απόφαση 59?2013, του ίδιου πρακτικού, η ΠΕΔ καλείται να πληρώσει στον κρατικό αερολιμένα Νέας Αγχιάλου το ποσό των 273,02 ευρώ ως τέλη χρήσης του αεροδρομίου, αν και το αεροσκάφος στάθμευε στην 111 Πτέρυγα Μάχης και όχι στην πίστα στάθμευσης του κρατικού αερολιμένα Νέας Αγχιάλου.

Ερωτάται ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Κομήτσας, καθώς και η επιτροπή πώλησης του αεροσκάφους κ. Μανάκος Νικόλαος, Χατζηκυριάκος Ευάγγελος και Καλαμπαλίκης Κων/νος:

1. Αφού η διαδικασία πώλησης του αεροσκάφους που τηρήθηκε ήταν νόμιμη, όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση 52/2013, γιατί δεν απαντούν στα ερωτήματα της σχετικής επερώτησης που κατατέθηκε;

2. Αν η ΠΕΔ Θεσσαλίας είναι αποδέκτης μαύρου χρήματος μέσω της οικονομικής συνδιαλλαγής μεταξύ ΠΕΔ Θεσσαλίας – LEUS AVIATION LDT (εταιρείας ΟFF SHORE) και της εταιρίας SUPERIOR AIR.

3. Την αποστολή του σχετικού εγγράφου του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου με αριθ. Πρωτ. ΠΕΔΘ 747/14-6-2013 στο οποίο αναγράφεται αναλυτική κατάσταση με οφειλόμενα που αφορούν στο αεροσκάφος SX- AXL σχετικά με τα τέλη χρήσης αεροδρομίου, προκειμένου να γίνει γνωστό από πού προκύπτει η δαπάνη αυτή.

Τέλος, σας ενημερώνω καταλήγει ο κ. Ιγγλέσης, ότι η συνεχιζόμενη μη απάντηση επί της επερώτησης που κατατέθηκε, καθώς και η μη απόδοση του φακέλου πώλησης του αεροσκάφους, οδηγεί σε εισαγγελική παρέμβαση, καθώς και σε παρέμβαση της Επιτροπής Εποπτείας ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου