ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχος στις άδειες των οδηγών στο Κ. Υ Ζαγοράς

ελεγχος-στις-άδειες-των-οδηγών-στο-κ-υ-719596

Ελεγχος για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και ειδικότερα, για την νομιμότητα και την τήρηση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων χορήγησης των αδειών των ΔΕ Οδηγών. Όπως ανακοίνωσε η Υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, αφού ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για τα προβλήματα που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, με τις γνωστές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, απέστειλε έγγραφο στο Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Λ. Μακρή, ζητώντας να προβεί στον απαιτούμενο έλεγχο για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και, ειδικότερα, για τη νομιμότητα και την τήρηση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων χορήγησης των αδειών των ΔΕ Οδηγών.

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «ήταν το γεγονός ότι στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς υπηρετούν 3 οδηγοί, οι οποίοι, διαρκώς και κατά περίεργο τρόπο, απουσιάζουν, με αποτέλεσμα να μην ικανοποιούν τις ανάγκες της υπηρεσίας τους και, κατά συνέπεια, να αδυνατεί να κινηθεί το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς για την κάλυψη των έκτακτων περιστατικών της περιοχής».

Ετσι κρίθηκε σκόπιμο «να ληφθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες και να ελεγχθεί εάν η συνεχής απουσία των 3 οδηγών από την υπηρεσία τους είναι αποτέλεσμα αυθαίρετων διοικητικών αποφάσεων και παρατυπιών, που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας», ενώ εάν αποδειχθεί η μη τήρηση της νομιμότητας, όπως δήλωσε η κ. Μακρή, το Υπουργείο Υγείας θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, για να διασφαλισθεί η τήρηση της νομιμότητας.

Εκ μέρους των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, η πρόεδρος των εργαζομένων Νέλη Χονδρογιάννη ερωτηθείσα υπογράμμισε, ότι οι τρείς οδηγοί εκ των πραγμάτων δεν επαρκούν προκειμένου να καλύψουν όλες τις βάρδιες στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα, τις ελλείψεις και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και για τα οποία ζητείται επιπλέον προσωπικό. «Δεν είναι κάτι καινούργιο οι ελλείψεις και τα κενά. Οι τρείς οδηγοί που απασχολούνται στη Ζαγορά εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να καλύψουν όλο το 24ωρο τις ανάγκες της περιοχής. Ως εκ τούτου αυτό που προέχει είναι η κάλυψη των κενών», σχολίασε η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου