ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περίπου 500 έμποροι του Βόλου

χωρίς-ιατροφαρμακευτική-περίθαλψη-π-719298

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υπολογίζεται ότι έχουν μείνει στο Βόλο περίπου 500 έμποροι, ενώ την ίδια στιγμή κινδυνεύουν να μείνουν ακόμη περισσότεροι, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Το σημαντικότερο, όπως αναφέρουν οι έμποροι, είναι ότι στις περιπτώσεις που δε δικαιούνται ιατρική κάλυψη, δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε τα παιδιά τους που κατά συνέπεια μένουν και αυτά χωρίς ιατρική κάλυψη.

Τα ποσά που οφείλουν οι έμποροι προς τον ΟΑΕΕ ξεκινούν από 15. 000 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση και φτάνουν μέχρι 30.000 ευρώ!

Την ίδια στιγμή οι έμποροι χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτες τις μέχρι τώρα ρυθμίσεις που έχουν γίνει από τον ΟΑΕΕ, χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι καλούνται να πληρώσουν το δίμηνο με ρύθμιση χρέους 1.200 ευρώ, πόσο δυσβάσταχτο για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.

Αν και δεν είναι γνωστός ο αριθμός των επαγγελματιών και εμπόρων που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μια πρώτη εκτίμηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κωνσταντίνου Τσέλιου κάνει λόγο για περίπου 500 περιπτώσεις στο Βόλο που δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος σχολιάζοντας τη δύσκολη θέση που βρίσκονται συνάδερφοι του, αναφέρει: «ένα ποσοστό 50% και ίσως και μεγαλύτερο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΑΕΕ. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε τουλάχιστον να προστατεύονται τα παιδιά μας. Δυστυχώς ο κλάδος μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση και αυτό έχει επιπτώσεις και στην ιατροφαρμακευτική μας κάλυψη. Είναι γεγονός, ότι η ασφυκτική οικονομική κατάσταση, λόγω της κρίσης, που βιώνουν οι επαγγελματίες – καταστηματάρχες – έμποροι, έχει ως συνέπεια τη συσσώρευση χρεών προς τον ΟΑΕΕ».

Οι έμποροι που έχουν αδυναμία πληρωμών προς το ασφαλιστικό τους ταμείο, αφενός δεν έχουν δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αφετέρου δε, εξαναγκάζονται να πληρώνουν στο ακέραιο τη θεραπευτική τους αγωγή τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους.

Αλλωστε ο κάθε επαγγελματίας ή έμπορος καλείται να πληρώνει στον ΟΑΕΕ 600 – 800 ευρώ το μήνα, ποσό που είναι πολύ υψηλό σε μια εποχή που τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά λόγω της οικονομικής ύφεσης.

Προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα της στέρησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα ενημερώσει τους Βουλευτές της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου