ΤΟΠΙΚΑ

Στα αζήτητα οι εξοχικές κατοικίες

στα-αζήτητα-οι-εξοχικές-κατοικίες-718746

Εχει «νεκρώσει» τους τελευταίους μήνες στο επίπεδο ζήτησης αγοράς και ενοικίασης ο κλάδος ακινήτων στη Μαγνησία, ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ακόμη και οι εξοχικές κατοικίες στις Βόρειες Σποράδες που αποτελούσαν τα «μεγάλα φιλέτα» προσωρινά έχουν μείνει στα αζήτητα.

Η υπερπροσφορά ακινήτων που παρατηρείται φέτος στη Μαγνησία έχει αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε σημαντικές μειώσεις στις τιμές που φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και στο 80%.

Την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί τα «φέσια» από ενοίκια αλλά και κοινόχρηστα, ενώ πλέον ακόμη και οι συνεπείς ενοικιαστές δυσκολεύονται να καταβάλλουν στους ιδιοκτήτες τα χρήματα στην ώρα τους.

«Οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα βγάζουν δύσκολα πέρα, ενώ με τους φόρους που επιβάλλονται είναι σαν να πληρώνουμε ενοίκια για τα ίδια μας τα σπίτια. Πραγματικά ο κλάδος δε θα αντέξει άλλο φορολογικό “κυνήγι”», αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου κ. Νεοκλεία Κρατήρα, προσθέτοντας ότι στον κλάδο κινούνται μόνο οι διαδικασίες γονικής παροχής και αποδοχής κληρονομίας.

Στα αζήτητα

οι εξοχικές κατοικίες

To «βαρύ πυροβολικό» της κτηματαγοράς, η εξοχική κατοικία, έχει σιγήσει για τα καλά φέτος, σύμφωνα με την κ. Νεοκλεία Κρατήρα, η οποία αναφέρει ότι είναι άγνωστο πότε θα βγει από την αφάνεια.

Εκατοντάδες παραθεριστικά σπίτια στις Βόρειες Σποράδες βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στα αζήτητα, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε από Έλληνες ούτε από ξένους αγοραστές. Μάλιστα σημαντική μείωση παρατηρείται ακόμη και στην ενοικίαση εξοχικών κατοικιών.

Αυξάνονται

τα «φέσια»

Στα προβλήματα των ιδιοκτητών ακινήτων προσθέτεται ακόμη ένα, της καθυστέρησης στην καταβολή των ενοικίων. Σύμφωνα με την κ. Κρατήρα παρατηρούνται περιπτώσεις ενοικιαστών που δεν πληρώνουν ενοίκια για πέντε με έξι μήνες.

Αντίθετα οι εξώσεις είναι πολύ λιγότερες, καθώς οι ιδιοκτήτες ακινήτων τις αποφεύγουν προκειμένου να γλυτώνουν τα δικαστικά έξοδα, μιας και ήδη είναι επιβαρυμένοι με τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου