ΤΟΠΙΚΑ

Το πρόγραμμα αποχιονισμού και έργα ηλεκτροφωτισμού

το-πρόγραμμα-αποχιονισμού-και-έργα-ηλ-718708

Το πρόγραμμα αποχιονισμού για την περίοδο 2013 – 2014 προϋπολογισμού 1.075.700 ευρώ για τη Μαγνησία ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας.

Το πρόγραμμα αποχιονισμού περιλαμβάνει εργασίες αποχιονισμού, αλατοδιανομής και άλλες που κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις χιονοπτώσεις, όπως είναι η άρση καταπτώσεων και οι εργασίες αποκατάστασης της βατότητας των οδών με υλικό 3Α όπου απαιτείται, κατόπιν εντολής της Υπηρεσίας. Τα μηχανήματα θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερις διαφορετικές έδρες εντός του νομού Μαγνησίας, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η επέμβαση τους, κατά τη διάρκεια του αποχιονισμού, σε ολόκληρο το νομό και συγκεκριμένα στα Χάνια Πηλίου, στη Χορεύτρα Πηλίου, στον Αλμυρό και στα Κανάλια.

Στην ίδια συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο του οδικού ηλεκτροφωτισμού με προϋπολογισμό 345.000 ευρώ. Με την εργολαβία αυτή θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης του οδοφωτισμού στο οδικό δίκτυο Μαγνησίας, στα σημεία όπου έχει διαπιστωθεί εκτεταμένη κλοπή καλωδίων ηλεκτροφωτισμού. Συγκεκριμένα, στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας από τον κόμβο του Περιφερειακού έως τον κόμβο Βελεστίνου (ΠΑΘΕ), στα τμήματα της Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων στους κόμβους στις θέσεις Κόκκινος, Μάραθο, Σωρό και σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα του οδικού δικτύου του Νομού απαιτηθεί. Σημαντική εξάλλου θα είναι η οικονομική συμβολή της Π.Ε. Μαγνησίας στη συνδιοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, που δίνουν προστιθέμενη αξία και αναδεικνύουν την περιοχή. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε συνολικά 16.000 ευρώ για διάφορες εκδηλώσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνδιοργάνωση της Τελετής Έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου στις 18 Αυγούστου 2013.

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Ο.Ε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης δήλωσε ότι: «είναι πραγματικά πολύ σημαντικό που οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μαγνησίας συνεχίζουν παραγωγικά και αποτελεσματικά να διεκπεραιώνουν τις απαιτούμενες ενέργειες στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε σχεδιάσει, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος στην πρόοδο των έργων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου