ΤΟΠΙΚΑ

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις στον ΟΑΕΔ

ανέστειλαν-τις-κινητοποιήσεις-στον-ο-718024

Σε λειτουργία και πάλι από σήμερα ο ΟΑΕΔ στο Βόλο. Οι εργαζόμενοι ανέστειλαν προσωρινά και για δύο εβδομάδες τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι άνεργοι.

Στην πανθεσσαλική συνέλευση που έγινε χθες στη Λάρισα οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ εισηγήθηκαν τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κρίθηκε όμως σκόπιμο από την Ομοσπονδία από σήμερα να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι άνεργοι μέχρι και παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και έπειτα να επανακαθοριστεί το πλαίσιο δράσης για τις απεργίες που θα ακολουθήσουν.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις από την προηγούμενη Πέμπτη και με συνεχιζόμενες 48ωρες απεργίες, εις ένδειξη διαμαρτυρίας διότι αποτελούν μία από τις υπηρεσίες όπου το προσωπικό μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα βγει σε διαθεσιμότητα.

Στη Μαγνησία και ολόκληρη τη Θεσσαλία απασχολούνται 210 υπάλληλοι στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και 110 καθηγητές στις Σχολές του ΟΑΕΔ που είναι εν δυνάμει υποψήφιοι για αποχώρηση.

Οι πληροφορίες μιλάνε για περίπου 200 άτομα σε πρώτη φάση, να είναι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα ή απόλυση, ανάλογα με τα κριτήρια τα οποία θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ εντάσσονται σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στο πρώτο κύμα διαθεσιμοτήτων και απολύσεων.

«Ο ΟΑΕΔ χρειάζεται προσωπικό, χρειάζεται ενίσχυση, χρειάζεται όραμα», σημειώνεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων της Ομοσπονδίας. Αν ήθελαν την κινητικότητα θα «αξιολογούσαν» τον ΟΑΕΔ και, αν ήταν αντικειμενικοί, θα προέκυπτε σίγουρα έλλειψη προσωπικού και αναγκαιότητα για στελέχωσή του. Προφανώς αυτός είναι ο λόγος που ο ΟΑΕΔ, ως φορέας κοινωνικής πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας, εξαιρέθηκε το Νοέμβριο από την κινητικότητα και μάλιστα, με Υπουργό Μητσοτάκη, το μήνα Ιούλιο αποφασίσθηκε η ενίσχυσή του με προσωπικό από υπαλλήλους που τέθηκαν σε κινητικότητα το Νοέμβριο. Τι άλλαξε σε 10 μέρες και βρέθηκε ότι έχει πλεονάζον προσωπικό;

Λίγες εβδομάδες πριν, όταν δημοσιεύματα αναφέρονταν στον ΟΑΕΔ, ο Διοικητής και ο Υπουργός Εργασίας μας διαβεβαίωναν ότι δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω και για την Κυβέρνηση ο Οργανισμός έχει εξέχοντα ρόλο στην καταπολέμηση της Ανεργίας, όποτε θα αναβαθμιστεί και θα ενισχυθεί με προσωπικό (!!!!!!!!!!!!). Τι άλλαξε σε 10 μέρες και βρέθηκε ότι επαρκούμε για την καταπολέμηση της ανεργίας και περισσεύουμε κιόλας;;;; Ζητάμε να στηρίξετε την ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΕΔ, ζητάμε την απόδοση στον ΟΑΕΔ των εισφορών των εργαζομένων και των εργοδοτών (8 δισ. οφείλει το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ), ζητάμε την ενίσχυση του ΟΑΕΔ με προσωπικό, εξάλλου όλοι (διοίκηση ΟΑΕΔ, κοινωνικοί εταίροι, Πολιτική ηγεσία) παραδέχονται ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου