ΤΟΠΙΚΑ

Κρίσιμες συζητήσεις στη VPI

κρίσιμες-συζητήσεις-στη-vpi-716497

Mε το βλέμμα στραμμένο στην άφιξη του διευθύνοντα συμβούλου της ARTENIUS EΛΛΑΣ Α.Ε είναι οι εργαζόμενοι στην πρώην VPI, μετά την ανακοίνωση της λύσης και εκκαθάρισης της εταιρείας.

Σήμερααναμένεται στο Βόλο ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ARTENIUS EΛΛΑΣ Α.Ε Η. Βαφόπουλος που θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους για να συζητήσει για το όλο θέμα της λύσης και εκκαθάρισης της εταιρείας ενώ το σωματείο προσανατολίζεται εκτός από τις άλλες πρωτοβουλίες που θα πάρει να ζητήσει συνάντηση και με εκπροσώπους των ΕΛ.ΠΕ καθώς το 35% ανήκει στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Στόχος της ARTENIUS EΛΛΑΣ Α.Ε σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου για να αποζημιωθούν όπως ορίζει ο νόμος οι εργαζόμενοι και να μπει και τυπικά τέλος στο εργοστάσιο της Β΄ΒΙΠΕ.

Το σωματείο των εργαζομένων από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι και χθες βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με νομικούς συμβούλους προκειμένου να ενημερωθεί για διάφορα θέματα που άπτονται μίας τέτοιας διαδικασίας που οδηγεί στη λύση και την εκκαθάριση της εταιρείας προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων πρωτίστως που έχουν προσφέρει στην εταιρεία και την τελευταία ικμάδα των προσπαθειών τους προκειμένου η πρώην VPI να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στο διεθνές περιβάλλον.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότιαπό τους 100 περίπου εργαζόμενους που απασχολούνται στην πρώην VPI, η πλειοψηφία απασχολείται στο εργοστάσιο από το 1998 ενώ περίπου 20 άτομα έχουν μεγαλύτερη προϋπηρεσία καθώς προέρχονται από την Κόκα- Κόλα.

Οι διαπραγματεύσεις σήμερα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας θα γίνουν απευθείας με το εκλεγμένο σωματείο και όχι με επιτροπή εκπροσώπων όπως είχε αρχικά υποδειχτεί από την εταιρεία που αμφισβητούσε την εγκυρότητα του σωματείου υποστηρίζοντας ότι δεν εκπροσωπεί όπως επιτάσσει ο νόμος (εκπροσώπηση του 70% του προσωπικού).

Η πρώην VPI οδηγείται σε οριστική λύση και εκκαθάριση «λόγω των ανυπέρβλητων οικονομικών της υποχρεώσεων» όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων κρίνοντας ασύμφορη την επαναλειτουργία της, ειδικά από τους μεγαλομετόχους του ομίλου LΑSEDA BARCELONA που ήδη εδώ και ένα χρόνο είχαν εκδηλώσει με διάφορους τρόπους τη βούλησή τους να αποχωρήσουν από το μετοχικό σχήμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου