ΤΟΠΙΚΑ

Λουκέτα σε 65.000 επιχειρήσεις!

λουκέτα-σε-65-000-επιχειρήσεις-716363

Την εκτίμηση ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα λουκέτα στην αγορά για 65.000 επιπλέον επιχειρήσεις, γεγονός που θα οδηγήσει στην απώλεια 200.000 ακόμη θέσεων εργασίας, διατύπωσε χθες από το Βόλο ο γ.γ. της ΓΣΕΒΕΕ Νίκος Σκορίνης. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, με αφορμή την χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Δυτικοανατολικά της Γης» στο Public, ο κ. Σκορίνης επεσήμανε ότι με βάση την πρόσφατη έρευνα της ΓΣΒΕΕ η οποία δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα «90.000 συνάδελφοί μας θεωρούμε ότι δεν θα κατορθώσουν να επιβιώσουν επαγγελματικά το 2013».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα μόλις το 5% των επιχειρήσεων της χώρας θεωρείται ότι μπορεί να πραγματοποιήσει οποιασδήποτε μορφής επένδυση «γεγονός που σημαίνει απόλυτη στασιμότητα στην μηχανή της οικονομίας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκορίνης. Ο ίδιος έκανε λόγο για «μια αδιέξοδη κατάσταση» που «στοχοποιεί στην πράξη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και προσέθεσε ότι στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΣΒΕΕ στις 7 Απριλίου, θα ληφθούν αποφάσεις για ακόμη δυναμικότερες μορφές κινητοποιήσεων.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις αφορούν όλους τους μικρομεσαίους επαγγελματίες ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων όσων δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και όπως τόνισε ο ίδιος «δυστυχώς και εδώ χιλιάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται στα όρια της αντοχής». Ένα ακόμη σημείο στο οποίο εστίασε την αναφορά του ο κ. Σκορίνης ήταν ο μέσος όρος ζωής των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι «οι καινούργιες επιχειρήσεις που ανοίγουν, έχουν πολύ μεγάλη θνησιμότητα και δεν αντέχουν περισσότερο από ένα χρόνο. Είναι επιλογές ανάγκης και όχι ευκαιρίας» προσέθεσε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κύπρο, ο κ. Σκορίνης τόνισε ότι «ως συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε αρνηθεί όλη αυτή την διαδικασία που επιβάλλεται από τα τρία μνημόνια» εκτιμώντας παράλληλα ότι και στην Ελλάδα «οι κοινωνίες θα βρουν την δύναμη και την θέληση να αντιδράσουν σε ότι κακό συμβαίνει σήμερα».

Μιλώντας, τέλος, για το μυθιστόρημά του που ήδη οδεύει στην δεύτερη έκδοση, ο συγγραφέας τόνισε ότι «στο βιβλίο συνυπάρχει η μυθιστορηματική δράση και τα δίπολα της ζωής, οι υπαρξιακές αναζητήσεις, το κυνήγι του καλού και του κακού, η αλήθεια και το ψέμα», ενώ παράλληλα «αγγίζει και το πολιτικό επίπεδο». Φύση και θέση αισιόδοξος ο γ.γ. της ΓΣΒΕΕ, διατύπωσε, τέλος, την θέση ότι «παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, πιστεύω βαθιά στην ανθρώπινη θετική ενέργεια και τα μεγάλα ιδανικά, που εδράζονται στις κοινωνίες».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου