ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες για τους απόρους

πρωτοβουλίες-για-τους-απόρους-716357

Σειρά πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο την ουσιαστική στήριξη δεκάδων απόρων συμπολιτών μας αναπτύσσει το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», το οποίο διοργανώνει φιλανθρωπικό μπαζάρ ρούχων την 31η Μαρτίου.

Μεγάλος αριθμός ρούχων έχουν ήδη συγκεντρωθεί στον ισόγειο χώρο του αρχοντικού Ζαφειρίου, χάρη στην εθελοντική κινητοποίηση των μελών και των φίλων του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός», προκειμένου να υποστηριχθεί αλλά και να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, το έργο κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται.

Το μπαζάρ θα διαρκέσει από τις 11 το πρωΐ έως τις 8 το βράδυ, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν σε αναξιοπαθούσες οικογένειες, που βιώνουν τα δεινά της κρίσης και σε κοινωνικές παρεμβάσεις γενικότερα.

Το Κέντρο «Ιωλκός» συνδράμει οικονομικά σαράντα περίπου οικογένειες της περιοχής μας, προσφέροντας, παράλληλα, βοήθεια σε ανθρώπους οι οποίοι «έχουν χάσει την δουλειά τους, είναι συνταξιούχοι και δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και άνεργοι, όχι μόνο από την περιοχή μας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή» υπογραμμίζει η πρόεδρος, Αδαμαντία Μουτσινά.

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» έχοντας πρωταρχικό του στόχο να συμβάλλει, στο μέτρο του δυνατού πάντα, στην στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, εδώ και ένα χρόνο περίπου αναπτύσσει δράσεις σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις της περιοχής και όχι μόνο. Προχώρησε μάλιστα συμβολικά στην ανακήρυξη του φετινού έτους, ως έτους εθελοντισμού, υπογραμμίζοντας την σημασία της εθελοντικής προσφοράς μεσούσης της κρίσης.

Επίσης είναι πολύ σημαντική η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τις σχολικές μονάδες της Ιωλκού, όπου εκπαιδευτικοί, μαθητές και σύλλογοι γονέων συμμετέχουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες, που κύριο στόχο έχουν όχι μόνο την συγκέντρωση τροφίμων ή οτιδήποτε άλλο, αλλά κυρίως της ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που μαστίζει πλέον την κοινωνία μας.

Αξιοσημείωτη είναι εξάλλου και η πρωτοβουλία που αναπτύσσεται αυτή την χρονιά στο Γυμνάσιο Ιωλκού μέσα από ένα πρόγραμμα με τον τίτλο « Ενεργός δράση- Εθελοντική δράση! Εκπαιδεύοντας τον ενεργό πολίτη σε συνθήκες οικονομικής κρίσης». Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η εκπαιδευτικός Μαρία Κούκου και συμμετέχει επίσης ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου αποτελούμενη από τους : Μ. Γερμανού, Θ. Νάσιου, Λ. Γιαννακού και Β. Ζευγαριά.

Η ομάδα «Μαθητών δράση» παρουσιάζει σημαντική φιλανθρωπική δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ η ευαισθητοποίηση της συγκεκριμένης ομάδας στην πρόκληση της εθελοντικής προσφοράς, δίνει πολύ θετικό μήνυμα στην σχολική κοινότητα αλλά και ευρύτερα στην τοπική μας κοινωνία. Τα παιδιά στηρίζουν έμπρακτα τις πρωτοβουλίες του Κέντρου Πολιτισμού με την συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων, αλλά και βιβλίων.

«Στη χώρα μας, η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση περισσότερο από τις άλλες δυτικές χώρες, τα προβλήματα που προκύπτουν για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και κυρίως για τα παιδιά είναι τεράστια. Η φτώχεια, η ανεργία, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η στέρηση βασικών αγαθών έχει δημιουργήσει συνθήκες απελπισίας, με αποτέλεσμα μια ανθρωπιστική καταστροφή να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια όλων μας καθημερινά.

Καθημερινά αυξάνονται οι συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, υποχρεώνονται σε κακές συνθήκες στέγασης ή είναι άστεγοι, υποσιτίζονται, δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας» υπογραμμίζει η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός». «Καλούμαστε σήμερα όλοι, στις δραματικές στιγμές που ζει η ελληνική κοινωνία, κράτος και πολίτες, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας ενεργά στους συμπολίτες μας και στα παιδιά που υποφέρουν» καταλήγουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου