ΤΟΠΙΚΑ

Κρατήσεις έγιναν, λεφτά δεν δόθηκαν

κρατήσεις-έγιναν-λεφτά-δεν-δόθηκαν-716165

Εργάστηκαν για την καταβολή δωρόσημου στους οικοδόμους, παρακρατήθηκαν οι εισφορές προκειμένου να πληρωθούν για τις υπερωρίες αυτές όμως… δεν έχουν δεί το χρώμα του χρήματος.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας απαιτούν την καταβολή της αποζημίωσης για την υπερωριακή εργασία τους τον μήνα Ιανουάριο του 2013 προκειμένου να πληρωθεί το δωρόσημο στους οικοδόμους.

Όπως τονίζουν αφενός πρόκειται για δεδουλευμένη εργασία και αφετέρου η αποζημίωση της προέρχεται από εισφορές οι οποίες έχουν παρακρατηθεί από τους οικοδόμους για αυτό το σκοπό.

Μάλιστα όπως αναφέρουν εάν δεν καταβληθεί η υπερωριακή αποζημίωση στους υπαλλήλους θα πρέπει να αποδοθούν τα χρήματα στους ίδιους τους οικοδόμους που παρακρατήθηκαν για το σκοπό αυτό και να μειωθούν οι αντίστοιχες εισφορές τους διότι είναι παράνομη η παρακράτηση εισφοράς για παροχή που δεν υφίσταται.

Το θέμα έχει προκαλέσει τριβές… μεταξύ των δύο πλευρών καθώς δεν συνέβη μόνο στο Βόλο αλλά σε όλη την επικράτεια με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον ασφαλιστικό φορέα να είναι κυριολεκτικά στο «πόδι».

Χθες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ υπολειτούργησαν εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρηχθεί από την Ομοσπονδία αλλά και σε άλλες υπηρεσίες όπως ο ΟΑΕΔ, το ΣΕΠΕ, και στον ΕΟΠΥΥ, με αφορμή το νομοσχέδιο που εισηγείται αυστηρότερες ποινές στους υπαλλήλους των ταμείων.

Οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ευθύνη υπαλλήλων ακόμη και εξ’ αμελείας με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να κάνουν λόγο για διαπόμπευση του συνόλου των εργαζομένων στο ΙΚΑ και στους λοιπούς ασφαλιστικούς φορείς.

«Επιθυμούμε την αυστηροποίηση των ποινών όμως αντιστεκόμαστε στην ποινικοποίηση της δουλειάς μας μέσω αυτού του νομοσχεδίου ,με το οποίο απειλούμαστε ακόμα και με τρίμηνη φυλάκιση για πράξεις που έχουν το στοιχείο της αμέλειας με διαδικασίες εξπρές χωρίς στην ουσία κανένα δικαίωμα αντίδρασης ακόμα και στα πλαίσια των διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού και του Ποινικού Κώδικα» σημείωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ Μαρία Κότινα ενώ σε ανακοίνωση του συλλόγου ξεκαθαρίζεται ότι με τις κινητοποιήσεις τους στόχος δεν είναι «η προστασία επίορκων που διαβάλουν με τις παράνομες ενέργειές τους το σύνολο των υπαλλήλων».

Ο τοπικός σύλλογος των εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας θέτει εξάλλου θέμα επαναλειτουργίας όλων των διοικητικών δομών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο νομό μας οι οποίες καταργήθηκαν (Τοπικό Υποκατάστημα Αλμυρού, Παραρτήματα Αγριάς, Βελεστίνου, Ζαγοράς και Ν. Αγχιάλου), την άρση της Απόφασης για το κλείσιμο του Τοπικού Υποκαταστήματος της Ν. Ιωνίας την μη υποβάθμιση των Παραρτημάτων στα νησιά Σκιάθου και Σκοπέλου καθώς επίσης και την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων της 9Κ προκήρυξης του ΑΣΕΠ που απολύθηκαν πρόσφατα καθώς και την ταχύτατη πρόσληψη προσωπικού στο ΙΚΑ –ΤΕΑΜ ώστε να στελεχωθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι διοικητικές δομές της Υπηρεσίας μας καινά επαναλειτουργήσουν οι παλιές.

Χθες μάλιστα αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ .Ν. Μαγνησίας επέδωσε ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται όλα τα αιτήματα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Σκοτινιώτη καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας .

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου