ΤΟΠΙΚΑ

Ολα στο φως για την ΕΡΓΗΛ …

ολα-στο-φως-για-την-εργηλ-716123

Η έγκριση αμοιβής του δικηγόρου Αθηνών κ. Σκαρίμπα, που έχει αναλάβει τη νομική αρωγή της ΔΕΥΑΜΒ στον Αρειο Πάγο στη διαμάχη που έχει με την εταιρία ΕΡΓΗΛ, στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει και πάλι από το … παράθυρο, το θέμα της δικαστικής διένεξης των δύο μερών, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ.

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να ανοίξουμε το θέμα, αυτή την κρίσιμη περίοδο όπου αναμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου, σημείωσε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τέλης Δουλόπουλος. Μετά την έκδοση όμως της απόφασης, συνέχισε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και εκπρόσωπός της στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, πρέπει το θέμα να ανοίξει να μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο έργο και να αποδοθούν, όπως πρόσθεσε, οι όποιες πολιτικές και υπηρεσιακές ευθύνες υπάρχουν.

Στο σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας απάντησε με υπονοούμενα ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Π. Σκοτινιώτης αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει στην πορεία να περιμένουμε εκπλήξεις γύρω από τη διένεξη της Δημοτικής Επιχείρησης με την εταιρία ΕΡΓΗΛ με τη δεύτερη ως γνωστόν να διεκδικεί ποσό το οποίο μαζί με τους τόκους και τις εγγυητικές προσεγγίζουν το αστρονομικό και συνάμα καταστροφικό για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ΔΕΥΑΜΒ ποσό των 8.000.000 ευρώ.

Μη βιάζεστε πολύ, είπε, ο κ. Σκοτινιώτης και συνέχισε. Θα βγουν πολύ περισσότερα στη συνέχεια, είπε ο Δήμαρχος Βόλου, για να σημειώσει στη συνέχεια ότι δεν είναι μόνον η απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι πολλά μαζεμένα , είπε ο Δήμαρχος χωρίς, να υπεισέλθει ωστόσο σε περισσότερες λεπτομέρειες…

Οι υδρονομείς

Ακόμη στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ ελήφθη απόφαση για τον καθορισμό της αρδευτικής περιόδου στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, ο αριθμός των θέσεων των υδρονομέων, τον τομέα για τον οποίο προορίζεται κάθε θέση και ο τρόπος αμοιβής τους, ενώ ελήφθη ακόμη απόφαση για έγκριση απασχόλησης καθαριστών υδραυλάκων, θέσεις οι οποίες, όπως είπε ο Δήμαρχος Βόλου έχουν εγκριθεί από τα Τοπικά Συμβούλια.

Ακόμη το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε στη συγκρότηση της Επιτροπής που απαρτίζεται από ένα αιρετό , την κ. Νατάσσα Οικονόμου και δύο υπηρεσιακά στελέχη, η κ. Μακρή και ο κ. Τζίνης για τη σύνταξη του πίνακα επιτυχόντων που θα προσληφθούν και θα απασχοληθούν μέσα στο 2013 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

ANT.TΣENTΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου