ΤΟΠΙΚΑ

Δίπλα σε κακοποιημένα άτομα

δίπλα-σε-κακοποιημένα-άτομα-716109

Νέα αφετηρία για το Συντονιστικό Συμβούλιο Κακοποιημένων και Παραμελημένων Ατόμων, μετά την επανασύστασή του. Η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων φορέων της Μαγνησίας, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στάθηκε καθοριστική για την επαναλειτουργία του προγράμματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, μεταξύ του προέδρου της ΕΚΠΟΛ Κ. Χαλέβα και της αναπληρώτριας συντονίστριας Αφροδίτης Αργυρίου και εκπροσώπων φορέων.

Ο σκοπός του Συμβουλίουείναι η άμεση και ουσιαστική παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν κακοποιημένα και παραμελημένα άτομα της Μαγνησίας, καθώς και η επέμβαση για την προστασία αυτών.

Για την επίτευξη και υλοποίηση των στόχων του Συμβουλίου θα χρησιμοποιηθούν ο Ξενώνας αστέγων του Δήμου Βόλου στη Νεάπολη, ο οποίος έχει δυνατότητα φιλοξενίας 34 ατόμων, καθώς και ο Ξενώνας της Μέριμνας, που εδρεύει στην οδό Γαλλίας με Γαμβέτα.

Η επανασύσταση του ΚαΠα έχει ως άμεσο στόχο τη φροντίδα των κακοποιημένων-παραμελημένων παιδιών και γυναικών, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί λόγω της οικονομικής ύφεσης των τελευταίων ετών.

Στο Συντονιστικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι: Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (εκπρόσωπος Τσαμάνδουρα Νικολέτα), Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος (Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Ζερβός), Ελληνική Μέριμνα Βόλου (Παπαβαγγέλη Μαγδαληνή, Αναπληρωτής: Μπρισμπέου Ελένη), Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Βρόντη Αφροδίτη, Αναπληρωτής: Πιταράκη Σοφία), Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων (Κορώνα – Φώτου Σταυρούλα, Αναπληρωτής: Χατζή Σοφία), Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Μαγνησίας (ΚΕΔΔΥ) (Ράπτη Αποστολία), Κ.Ε.Κ.Π.Α – Δ.Ι.Ε.Κ (Μπαρμπουδάκη Αικατερίνη), Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» (Τζανέτου Αργυρούλα).

Στα μέλη του Συμβουλίου ανήκουν επίσης η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-Γραφείο Αστυνομικής Ασφάλειας (Α/Υ’ Μαρκογιαννάκης Βασίλειος, Αναπληρωτής: Α/Β Δημητρόπουλος Μαρίνος) ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου (Καλαφάτη Ερασμία, Αναπληρωτής: Ζαπάντης Κωνσταντίνος – Ούγκο) και η Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π (Παπανδρέου Ευτέρπη, Αναπληρωτής: Κόκκαλη Μέλλω).

Τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου ΚαΠα συνεχίζουν την προσπάθεια και τη δραστηριοποίηση για τη συνεχή διατήρηση στο προσκήνιο των προβλημάτων που έχουν σχέση με τα κακοποιημένα και παραμελημένα άτομα. Αποφάσισαν να δημιουργηθεί σύστημα έγκαιρης και άμεσης καταγραφής των περιπτώσεων ΚαΠα και εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες να συντονίσουν τις ενέργειες έγκαιρης παρέμβασής τους.

Η άμεση ενημέρωση και η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών, η διοργάνωση σεμιναρίων που θα απευθύνονται σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου ΚαΠα, η οργάνωση και η λειτουργία υποστηρικτικών δομών (στέγη ανηλίκων – ξενώνων κ.α.) περιλαμβάνονται ακόμη στις δραστηριότητες του ΚαΠα.

Ως μέλη της γραμματείας του Συμβουλίου ορίζονται οι: Σταυροπούλου Βασιλική συντονίστρια, Μπαρμπουδάκη Αικατερίνη, Κορώνα Φώτου Σταυρούλα, Σεβαστιανός Ζερβός, Τσαμάνδουρα Νικολέτα.

Η επόμενη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων ορίστηκε για τις 15 Απριλίου 2013 στις 12.30 μ.μ. στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ώρες εργασίας στα γραφεία της ΕΚΠΟΛ στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (τηλ. Επικοινωνίας 24210 52 535).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου