ΤΟΠΙΚΑ

Απώλεια ο χαμός του Θανάση Πώποτα

απώλεια-ο-χαμός-του-θανάση-πώποτα-851206

Μία σημαντική μορφή της βολιώτικης δημοσιογραφίας και ένας από τους πλέον έμπειρους εκδότες εφημερίδων έσβησε χθες.

Ο Θανάσης Πώποτας, που είχε συνδέσει τη δημοσιογραφική, αλλά και την εκδοτική του παρουσία με τον “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ” του Βόλου, πέθανε χθες σε ηλικία 81 έτους.

Καταγόμενος από τις Σοφάδες, είχε έρθει στο Βόλο σε νεαρά ηλικία και αμέσως είχε ενταχθεί στο συντακτικό δυναμικό του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ μετά από παραίνεση του ιδρυτή της εφημερίδας και θείου του, αείμνηστου Αλέξανδρου Μέρου.

Διακρίθηκε για τον δυναμικό τρόπο με τον οποίο έγραφε τα ρεπορτάζ του, ενώ χαρακτηριστικές έχουν μείνει οι ταξιδιωτικές εντυπώσεις που φιλοξένησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από επίσκεψή του στη Μόσχα.

Δεν δίστασε να συγκρουσθεί πολλές φορές ακόμη και με τον Αλ. Μέρο για να υπερασπισθεί τις απόψεις του, ενώ ως δημοσιογράφος ήταν σταθερός υπερασπιστής των κοινωνικών και λαϊκών αγώνων. Η μαχητική του δημοσιογραφική γραφή και η προσήλωσή του στις δημοκρατικές ιδέες, εκφράστηκαν και στον πολιτικό στίβο με τη συμμετοχή του στο τοπικό ψηφοδέλτιο η Ενώσεως Κέντρου, όμως για ελάχιστες ψήφους έμεινε εκτός εκλογής. Προσωπικός φίλος με τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον στήριξε σε όλες τις στιγμές της πολιτικής του πορείας, ενώ αργότερα συνδέθηκε με φιλία και με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, του ζήτησε να αναλάβει στην Αθήνα την έκδοση μίας νέας προοδευτικής εφημερίδας, όπως και έγινε με τις «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», ενώ μετά την περιπέτεια με αυτή την εφημερίδα εξέδωσε στην Αθήνα και την εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ».

Ο Θανάσης Πώποτας, ήταν ήδη στο Βόλο από πολλά έτη και μετά το θάνατο του Α. Μέρου, Διευθυντής του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ με εκδότη τον αδελφό του αείμνηστο Αλέξανδρο Πώποτα. Ως Διευθυντής της εφημερίδας, κατάφερε να καταστήσει τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μία στιβαρή, έγκυρη, αξιόπιστη και μαχητική πολυσέλιδη εφημερίδα, κατακτώντας την πρώτη θέση σε πωλήσεις για όλα τα επαρχιακά φύλλα της χώρας. Ταυτόχρονα, δημιούργησε τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις γραφείων και πιεστηρίων σε πολυόροφο κτίριο επί της οδού Αντωνοπούλου.

Συνεχίζοντας την παράδοση του Μέρου, κατέστησε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πραγματική σχολή για τους νέους δημοσιογράφους.

Τη δημοσιογραφική του παρακαταθήκη τιμά σήμερα η κόρη του Ροσσάννα, σύζυγος του μηχανικού κ. Γ. Ταμία, η οποία εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ενώ η άλλη του κόρη Βίκυ, είναι παντρεμένη με τον διευθυντή της ΜΕΤΚΑ κ. Γ. Οικονόμου.

Ισχυρό πλήγμα για την οικογένεια αποτέλεσε ο προ ετών θάνατος από ατύχημα της τρίτης κόρης τους, Αννίτας, στην Κρήτη, όπου διέμενε μετά το γάμο της με τον μηχανικό κ. Γ Μπενάκη.

Σταθερά στο πλευρό του Θανάση Πώποτα, σε όλες τις δύσκολες στιγμές αλλά και τις περιπέτειες που πέρασε μετά τις εκδοτικές του προσπάθειες στην Αθήνα, η σύζυγός του Παρασκευούλα, το γένος Παπακώστα.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον Ι.Ν. του Αγ. Κωνσταντίνου στο Βόλο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και το συντακτικό προσωπικό της εφημερίδας απευθύνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου