ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμο τον Αύγουστο του 2014

ετοιμο-τον-αύγουστο-του-2014-715978

Τον επόμενο καλοκαίρι, τον Αύγουστο του 2014, αν όλα πάνε καλά, θα μπορεί κάποιος να μπει στον περιφερειακό του Βόλου από την οδό Λαρίσης και να φθάσει με το αυτοκίνητό του, λίγο πριν τη δυτική είσοδο της Αγριάς. Αυτό θα είναι πραγματικότητα με την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα του περιφερειακού για την αποπεράτωση της εργολαβίας από το ύψος της οδού Αλκίππης και μέσω της σήραγγας της Γορίτσας και της κοιλαδογέφυρας της ΑΓΕΤ θα οδηγεί τα οχήματα, λίγο πριν την είσοδο της Αγριάς. Πρόκειται για την αποπεράτωση της γνωστής εργολαβίας, της εταιρίας ΜΕΛΚΑ, που σταμάτησε άδοξα το 2008 και έκτοτε είναι ακόμη ζητούμενο η αποπεράτωσή της .

Πλέον νέα ανάδοχος του έργου, εδώ και τρεις μήνες είναι η εταιρία ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΉ, που ανήκει στην κυριότητα του γνωστού από την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ Βόλου κ. Απόστολο Αλεξόπουλο, που χθες το μεσημέρι, ξενάγησε και ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το Δήμαρχο Βόλου στο εργοτάξιο της εταιρίας, το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς γίνονται εργασίες σε πολλά μέτωπα.

Ενημερώνοντας τους κ. κ. Αγοραστό και Σκοτινιώτη ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι όλα μέχρι σήμερα βαίνουν καλώς, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι το έργο που θα έχει αποπερατωθεί όπως τόνισε μέχρι τον Αύγουστο του 2014, θα είναι καλύτερο από τις προσδοκίες των τοπικών φορέων. Μάλιστα στο σημείο αυτό ο γνωστός επιχειρηματίας και ανάδοχος του έργου, έσπευσε να αποδώσει τα εύσημα στους υπεύθυνους της ΕΥΔΕ Κάρλας για την άριστη γνώση του έργου. Είναι πολύ σημαντικό, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος, για μία εταιρία να συνεργάζεται με υπηρεσίες που γνωρίζουν πολύ καλά τις εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν από την κατασκευάστρια εταιρία.

Οι κ. Αγοραστός και Σκοτινιώτης μαζί με τον Αντιπεριφερειάχη Γ. Καλτσογιάννη περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, μετέβησαν στο εργοτάξιο της εταιρίας και εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Διευθυντή του έργου κ. Γ. Κοτσακλή. Ο εργοταξιάρχης του έργου είπε ότι το συνολικό μήκος της εργολαβίας που υλοποιείται είναι συνολικού μήκους 3.050 μέτρων. Η εργολαβία, όπως πρόσθεσε, ξεκινά από το ύψος του περιφερειακού με την οδό Αλκίππης και ολοκληρώνεται λίγο πριν τη δυτική είσοδο της Αγριάς.. Αυτή τη στιγμή όπως τόνισε ο κ. Κοτσακλής, είναι σε εξέλιξη εργασίες για τον οικίσκο ελέγχου της σήραγγας της Γορίτσας, η κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών έργων της σήραγγας που έχει, όπως υπογράμμισε, συνολικό μήκος 595 μέτρα. Τα ηλεκτρομηχανολογικά έργα, όπως και τα έργα οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης της σήραγγας θα έχουν ολοκληρωθεί όπως πρόσθεσε ο κ. Κοτσακλής μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο. Ακόμη στα πλαίσια κατασκευής του έργου, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στην κοιλαδογέφυρα που έχει συνολικό μήκος 440 μέτρα και στο οποίο κατασκευάζονται τα κιγκλιδώματα καθώς και τα καλώδια για τον φωτισμό. Επίσης σύμφωνα με τον εργοταξιάρχη σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την κατασκευή της κάτω διάβασης με το δρόμο, μέσω του οποίου, τα φορτηγά και τα σιλοφόρα οχήματα , θα κατευθύνονται μέσω ισόπεδης διάβασης, στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Στο τμήμα αυτό του έργου έχουν ολοκληρωθεί οι τοίχοι αναχαίτισης , ενώ στο τμήμα του έργου προς την παραλιακή του δρόμου Βόλου – Αγριάς, έχουν ολοκληρωθεί, όπως τόνισε, οι τοίχοι αναχαίτισης, κατασκευάζεται κυβοτοειδής οχετός και μία άνω διάβαση που θα εξυπηρετεί τους περιοίκους.

Ακόμη οι κ. κ. Αγοραστός και Σκοτινιώτης όσον αφορά τις εξελίξεις και στα υπόλοιπα τμήματα του περιφερειακού που είναι σε εκκρεμότητα. ‘Όπως είπαν, όσον αφορά την εργολαβία «σκούπα» από τη Λαρίσης μέχρι τη Γορίτσα, είναι θέμα ημερών να ξεμπλοκαριστεί (βρίσκεται στο στάδιο κρίσης ένστασης που έχει υποβληθεί), ενώ για την τρίτη εργολαβία που θα φθάσει μέχρι την Αγριά, στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών -Υποδομών παρείχαν χθες ενημέρωση στο Δήμαρχο Βόλου, από τη Διεύθυνση Δ1 του Υπουργείου, ότι σε δεκαπέντε ημέρες περίπου θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης. Υπάρχουν ωστόσο θέματα απαλλοτριώσεων αλλά και η διασφάλιση της χρηματοδότησης που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Στη συνέχεια, όπως είπαν οι κ.κ. Αγοραστός και Σκοτινιώτης σε απόλυτη προτεραιότητα τίθεται η παράκαμψη της Αγριάς και η έξοδος του Περιφερειακού στον Βρύχωνα, ένα έργο το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του επόμενου ΕΣΠΑ ( 2014 – 2020 ). Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει να ανασάνει κυκλοφοριακά η πόλη και ιδιαίτερα η Αγριά, ενώ θα υπάρξει και δραστική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της. Η μελέτη της Αγριάς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αυτό είναι σημαντικό διότι πρέπει να έχει ωριμότητα το έργο για να προταθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου