ΤΟΠΙΚΑ

Με νέα απεργία απαντούν στην Κόκα – Κόλα

με-νέα-απεργία-απαντούν-στην-κόκα-κόλ-715960

Στο πόδι οι εργαζόμενοι του Ομίλου της Κόκα- Κόλα μετά τις νέες απολύσεις στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται εργαζόμενος που υπέστη βαρύτατο καρδιακό επεισόδιο μόλις του ανακοινώθηκε ότι απολύεται μετά από χρόνια εργασίας στον Όμιλο.

Με εικοσιτετράωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι της Κόκα – Κόλα στο Βόλο ενώ στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης η απεργία θα συνεχιστεί επίσης για το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 27 και 28 Μαρτίου.

Στο Βόλο μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν την ερχόμενη Τρίτη με βασικό αίτημα αφενός την ανάκληση των απολύσεων και αφετέρου την άμεση υπογραφή της διμερούς συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και εταιρίας, όπως γίνεται κάθε χρόνο για τις κλαδικές συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι της Κόκα Κόλα στο Βόλο ζητούν επίσης οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν σε αορίστου και να καλυφθούν οι πάγιες θέσεις και τα κενά μετά τις εθελούσιες αποχωρήσεις που έχουν προκαλέσει εντατικοποίηση στο χώρο δουλειάς αλλά και εργολαβοποίηση σε ορισμένα τμήματα.

Το Σωματείο του Βόλου καταγγέλλει την αντεργατική και αδιάλλακτη συμπεριφορά της εταιρίας στα σχέδια για νέες απολύσεις στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, απειλώντας πως αν δεν δεχτούν να απολυθούν, η εταιρεία θα προχωρήσει σε οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου. «Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας μας και την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης για τα 2013», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του σωματείου και γραμματέας της Ομοσπονδίας Λάζαρος Τσελεπής αποδοκιμάζοντας την τακτική που ακολουθεί η πολυεθνική μήνες τώρα απέναντι στο προσωπικό των μονάδων που έχει αποψιλώσει από δραστηριότητες με «επίκεντρο» τη Θεσσαλονίκη όπου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι παρά πολλά. Η Ομοσπονδία μάλιστα κάνει λόγο για «αδηφάγα πολιτική εκ μέρους της εταιρείας η οποία με αυτόν τον τρόπο όπως επισημαίνεται θέλει να τρομοκρατήσει και το υπόλοιπο προσωπικό στις μονάδες της Κόκα- Κόλα και διαταρράσοντας την εργασιακή ειρήνη να περάσει τις αποφάσεις της, αδιαφορώντας για το κόστος που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους. «Η κατάργηση θέσεων εργασίας μπορεί να αποτελεί για τα στελέχη σας μέρος του bonus τους, όμως πίσω από αυτές τις θέσεις εργασίας βρίσκονται οικογενειάρχες για αυτό και δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοια τακτική» διαμηνύεται τέλος από την Ομοσπονδία που είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις εάν και εφόσον συνεχιστούν οι απολύσεις και οι αποχωρήσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου