ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για την Απασχόληση

ημερίδα-για-την-απασχόληση-714947

Στο Βόλο, από 18 έως 20 Απριλίου 2013, πρόκειται να οργανωθούν από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση των νέων της πόλης μας για την πρωτοβουλία «Νεολαία σε Κίνηση / Youth on the move». Πρόκειται για ολοκληρωμένη δέσμη δράσεων για την εκπαίδευση και την απασχόληση, η οποία εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που έχουν υιοθετηθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» (σχετικές πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο http://ec.europa.eu/youthonthemove).

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Δήμο Βόλου, διοργανώνουν στο Βόλο Ημερίδα με θέμα «Πρωτοβουλίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απασχόληση». Η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνεται στον ετήσιο προγραμματισμό ενημερωτικών δράσεων για το 2013 της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αποσκοπεί να δημιουργήσει πλατφόρμα επικοινωνίας με τους πολίτες και τους φορείς της περιφέρειας, φέρνοντάς τους σε απευθείας επαφή και διάλογο τόσο με τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και με στελέχη της ΕΕ.

Με γνώμονα τα παραπάνω, o Δήμος Βόλου στη σημαντική αυτή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στο Δημαρχείο Βόλου κάλεσε όλους μαζικούς φορείς της πόλης και της περιοχής

( Περιφέρεια Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Εργατικό Κέντρο Βόλου

Επιμελητήριο Μαγνησίας/ Αναπτυξιακή Εταιρία Επιμελητηρίου, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ) Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήμα Μαγνησίας), Οικονομικό Επιμελητήριο (Παράρτημα Βόλου)

ΟΑΕΔ Βόλου, ΕΕΤΑΑ Εμπορικός Σύλλογος Βόλου – Νέας Ιωνίας, Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας , Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, Σύλλογος Καταστηματαρχών Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης , Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας).

Θεματικοί άξονες :

1. «Αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας».

2. «Η εφαρμογή της Δια βίου Μάθησης, γέφυρα στην απασχόληση».

3. «Προσδιορισμός τοπικών πλεονεκτημάτων και σωστή διαχείριση και ανάπτυξής τους».

4. «Αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που γεννάει η μακροχρόνια ανεργία, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα κοινωνικής απομόνωσης και οικονομικού αποκλεισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου