ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση συνταξιούχων

συγκέντρωση-συνταξιούχων-714106

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας διοργανώνουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ στις 10 Απριλίου στις 11 το πρωί προκειμένου να καταθέσουν την έντονη αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη κατάργησή του.

«Η παραμονή του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Ν. Ιωνία αλλά και η αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας να γίνει υπόθεση όλων μας» σημειώνουν ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας που καλεί όλους τους ασφαλισμένους στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Παράλληλα σημειώνει ότι η κατάργηση του υποκαταστήματος είναι στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Ο σύλλογος συνταξιούχων Ν. Μαγνησίας του ΙΚΑ εκτιμά ότι έρχονται νέες ανατιμήσεις από τη ΔΕΗ στα τιμολόγια ρεύματος των λαϊκών νοικοκυριών, ότι επίσης προωθούνται γοργά οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ δεν αποκλείονται παραπέρα περικοπές των κρατικών κονδυλίων που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες, λόγω απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όπως και οι προηγούμενες, κατ’ επιταγή των καπιταλιστών και της ΕΕ, παράλληλα με το σάρωμα των μισθών, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ξεχαρβαλώνει το δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας με δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και αύξηση της εμπορευματοποίησης του, αφού επιβάλει όλο και περισσότερα χαράτσια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Ν. Ιωνία, το οποίο δεν αποτελεί και αυτό με τη σειρά του τυχαίο γεγονός. Είναι συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών της συγκυβέρνησης».

Η αναστολή σύμφωνα με τους συνταξιούχους θα σημάνει ταλαιπωρία και υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών χιλιάδων ασφαλισμένων στην περιοχή μας από την στιγμή που θα υπάρχει ένα Περιφερικό Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου.(μετά την κατάργηση των υποκαταστημάτων του Αλμυρού, Ν. Ιωνίας, Βελεστίνου, Αγριάς κ.α.) αλλά και απολύσεις των υπαλλήλων, στο όνομα «νοικοκυρέματος» μετά την συγχώνευση.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για να «υπερασπιστούμε- όπως υπογραμμίζει- το δικαίωμα μας για δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κατάργησης της επιχειρηματικής δράσης. Να μην δεχτούμε περικοπές και καμία συμμετοχή-πληρωμή στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας για φάρμακα και εξετάσεις».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου