ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές με… μαθήματα Ελληνικών

διακοπές-με-μαθήματα-ελληνικών-714080

Μικρό σχολείο ελληνικής γλώσσας για ξένους θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι στο Νότιο Πήλιο σε δύο εκπαιδευτικές περιόδους, στην διάρκεια του καλοκαιριού, στο ξενοδοχείο Λήδα, που βρίσκεται στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο από την Αργαλαστή προς Χόρτο, δίνοντας στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να συνδυάσουν το τερπνό, δηλαδή τις διακοπές, μετά του ωφελίμου, την γνώση.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες (άνω των 18 ετών) που επιθυμούν να μάθουν ή να βελτιώσουν τα ελληνικά τους αποκτώντας παράλληλα μια βαθύτερη γνώση για την Ελλάδα και την κουλτούρα της. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδυάσουν το Σχολείο με τις διακοπές τους και οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 30 Μαΐου.

Η πρώτη περίοδος προγραμματίζεται από την Κυριακή 16 Ιουνίου έως την Κυριακή 30 Ιουνίου και η δεύτερη περίοδος από την Κυριακή 7 Ιουλίου έως την Κυριακή 21 Ιουλίου. Η ελληνική γλώσσα θα διδάσκεται τέσσερις ώρες κάθε ημέρα, από Δευτέρα έως και Σάββατο (σύνολο 48 ώρες διδασκαλίας) και το ωράριο μαθημάτων είναι 9:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ.

Παράλληλα προγραμματίζονται απογευματινές δραστηριότητες (20.00-21.00) που περιλαμβάνουν μαθήματα ελληνικού χορού (2 φορές την εβδομάδα), μαθήματα ελληνικού τραγουδιού (2 φορές την εβδομάδα), γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό (μία φορά την εβδομάδα). Προαιρετικές δραστηριότητες: μαθήματα ιππασίας, ιστιοπλοίας και ελληνικής κουζίνας

Στους ενδιαφερόμενους προσφέρεται η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να συνδυάσουν τις διακοπές με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα φύλαξης των παιδιών κατά τις ώρες των μαθημάτων.

Στο Σχολείο θα γίνουν τεστ κατάταξης σε επίπεδα. Μετά την άφιξη των ενδιαφερομένων γίνεται γραπτή και προφορική δοκιμασία και χωρισμός σε δύο επίπεδα: ενδιάμεσοι και προχωρημένοι.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να βελτιώσουν όλες τις δεξιότητες τους στην χρήση της ελληνικής (κατανόηση προφορικού και γραπτού λόγου, παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου). Επιπλέον, μέσα από μια ποικίλες δραστηριότητες (παιχνίδια ρόλων, συνεντεύξεις, συζητήσεις κλπ.), οι μαθητές θα ασκηθούν στη χρήση της ελληνικής γλώσσας, θα έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους και θα μάθουν περισσότερα για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της.

Στο Σχολείο θα διδάξουν οι φιλόλογοι Απόστολος Σουρλαντζής και Κατερίνα Κόσσυβα, οι οποίοι έχουν εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας και παράλληλα έχουν διδάξει σε διεθνή σχολεία και Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η διδακτική τους μέθοδος συνδυάζει τη διδασκαλία από επιλεγμένα βιβλία με άλλα εκπαιδευτικά μέσα όπως CD, DVD, μελοποιημένα ποιήματα, άρθρα από εφημερίδες και λογοτεχνικά κείμενα. Έμφαση δίνεται στην εξάσκηση του λεξιλογίου και της γραμματικής με επικοινωνιακές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων, ενώ την ώρα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων δίνονται πληροφορίες για την σύγχρονη Ελλάδα με την προβολή ντοκιμαντέρ και τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου