ΤΟΠΙΚΑ

Ενορία του εθελοντισμού ο Αγιος Γεράσιμος στη Χιλιαδού

ενορία-του-εθελοντισμού-ο-αγιος-γεράσ-71240

Με πρωτοβουλία ενοριτών επιλύονται τα προβλήματα στο καμπαναριό του Αγίου Γερασίμου

Συγκινητική συστράτευση εθελοντισμού και προσφοράς στον ιερό ναό Αγίου Γερασίμου στη Χιλιαδού, με τους ενορίες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, για την επιδιόρθωση των προβλημάτων στο καμπαναριό.

Με πρωτοβουλία ενοριτών που δραστηριοποιούνται στον οικοδομικό τομέα, τοποθετήθηκαν σκαλωσιές περιμετρικά του καμπαναριού, όπου σημειώθηκε πτώση σοβάδων το προηγούμενο διάστημα, για την αποφυγή πιθανού ατυχήματος σε διερχόμενους.

«Ο Αγιος Γεράσιμος είναι περιφερειακή ενορία, απομακρυσμένη από το κέντρο του Βόλου και τα έσοδα του ναού προέρχονται αποκλειστικά από τον οβολό των πιστών» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του ναού, π. Σταύρος Κελέσης.

Ελλείψει πόρων, καταβάλλονται προσπάθειες εκ των ενόντων για την αντιμετώπιση προβλημάτων και αναγκών, με το έργο της επιδιόρθωσης του καμπαναριού να βρίσκεται σε εξέλιξη. Εχουν απομακρυνθεί τα προβληματικά σημεία και την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται εργασίες ελαιοχρωματισμού στο καμπαναριό του ναού, ενώ όπως υπογράμμισε ο π. Σταύρος «το έργο προχωράει χάρη στο φιλότιμο των ενοριτών».

Παράλληλα προσέθεσε ότι «βασιζόμαστε στον εθελοντισμό ως αναφορά τη συντήρηση του ναού και το σπίτι γαλήνης όπου σιτίζονται καθημερινά 25 άτομα».

Χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση των ενοριτών, συγκεντρώνονται τρόφιμα, που αξιοποιούνται στη συνέχεια, για την παρασκευή των γευμάτων αγάπης, τα οποία προσφέρονται καθημερινά για την κάλυψη των αναγκών σίτισης απόρων. «Επειδή ο κόσμος έχει φιλότιμο και βλέπει και το έργο που γίνεται στην ενορία, από μόνοι τους έστω και το ελάχιστο μπορούν και το καταφέρνουν», είπε.

Από παιδί κοντά στην εκκλησία ο προϊστάμενος του ναού, που ανήκει στις τάξεις των άμισθων κληρικών, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, τους ενορίτες, που στηρίζουν, με την σειρά τους, το έργο που υλοποιείται.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου