ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι υπόγειοι κάδοι σε Βόλο – Νέα Ιωνία

νέοι-υπόγειοι-κάδοι-σε-βόλο-νέα-ιων-708943

Σε επτά διαφορετικά σημεία

Σε επτά ακόμη σημεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας πρόκειται να τοποθετηθούν τους αμέσως επόμενους μήνες ισάριθμες συστοιχίες υπόγειων κάδων, μετά την έγκριση της σχετικής πρότασης του Δήμου Βόλου από το αποκαλούμενο Πράσινο Ταμείο.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου δεν έχει καταλήξει ακόμη στα ακριβή σημεία που θα τοποθετηθούν τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων, ωστόσο οι πρώτες σκέψεις κάνουν λόγο για εξίσου κεντρικά σημεία όπως η Πλατεία Ελευθερίας και η οδός Μαιάνδρου στη Νέα Ιωνία, το πάρκο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων κ.α.

Σημειώνεται πως οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι τοποθετήθηκαν πριν από τρεις μήνες σε δέκα διαφορετικά σημεία. Πέντε στο Βόλο και πέντε στη Νέα Ιωνία.

Το σύστημα αποτελείται από 24 συνολικά τεμάχια υπόγειων κάδων, 13 για απορρίμματα και 11 για ανακυκλώσιμα υλικά, χωρητικότητας 3.000 λίτρων ο καθένας και συνολικής χωρητικότητας 72.000 λίτρων. Από τις θέσεις που τοποθετήθηκαν απομακρύνθηκαν συνολικά 58 συμβατικοί κάδοι, 34 πράσινοι (απορριμμάτων) και 24 μπλε (ανακύκλωσης), χωρητικότητας 1.100 λίτρων ο καθένας και συνολικής χωρητικότητας 63.800 λίτρων, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη αναγκών σε διάφορα άλλα σημεία του Δήμου.

Οι υπόγειοι κάδοι είναι τοποθετημένοι στην παραλία του Βόλου (σε 3 σημεία), στην πλατεία Πανεπιστημίου, στη 2ας Νοεμβρίου (μπροστά από το Υγειονομικό), στη Λ. Ειρήνης – Αβέρωφ, στην πλατεία Ευαγγελιστρίας (σε δύο σημεία), στη Μαιάνδρου (σε δυο σημεία). Η αποκομιδή θα γίνεται με δύο απορριμματοφόρα του Δήμου, στα οποία τοποθετήθηκε σύστημα γερανού. Σε πρώτη φάση, δε, θα πραγματοποιείται ανά δεύτερη μέρα (εναλλάξ απορρίμματα και ανακύκλωση), ενώ η συνέχεια θα εξαρτηθεί από τον όγκο των απορριμμάτων και το χρόνο αποκομιδής, που αναμένεται να μειωθεί σταδιακά, με την εξοικείωση του προσωπικού σε σχέση με τη λειτουργία των γερανών και το χειρισμό των συγκεκριμένων κάδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου