ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακίστηκε ένα από τα «βαποράκια» ~ Συμμορία διακίνησης ηρωίνης στη Νεάπολη

προφυλακίστηκε-ένα-από-τα-βαποράκια-708872

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους άλλοι τρεις, που συνελήφθησαν – Σήμερα στον εισαγγελέα το ζευγάρι των αρχηγών

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες 33χρονος Ρομά, μέλος της συμμορίας που διακινούσε τον «λευκό θάνατο» στον καταυλισμό της Νεάπολης, η οποία εξαρθρώθηκε σε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ο 33χρονος και τρία ακόμη μέλη της συμμορίας, που φέρονται να ήταν τα «βαποράκια» οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα Βόλου. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου. Με πρόταση εισαγγελέα και τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, ο 33χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ οι άλλοι τρεις, ένα ζευγάρι ηλικίας 55 ετών ο άνδρας και 50 ετών η γυναίκα και ένας ακόμη περίπου 50 ετών, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σήμερα, ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί το ζευγάρι των Ρομά που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στη συμμορία.

Ζήτησε εξέταση DNA στη… ζυγαριά ακριβείας

Κατά την απολογία του στον εισαγγελέα ο 33χρονος που κρίθηκε προφυλακιστέος υποστήριξε ότι τις ποσότητες ηρωίνης είχε για δική του χρήση.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν δέκα φιξάκια ηρωίνης έτοιμα προς διάθεση, βάρους από 0,98 έως 1 γραμμάρια. Βρέθηκε επίσης χρηματικό ποσό 50 ευρώ και μία μικρή ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο 33χρονος αρνήθηκε ότι είχε στην κατοχή του την ηλεκτρονική ζυγαριά, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει τον κάτοχό της. Ζήτησε μάλιστα από τον Εισαγγελέα να προχωρήσει σε εξέταση…. DNA(!), προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η ζυγαριά δεν έχει τα δακτυλικά του αποτυπώματα κι άρα δεν βρέθηκε στην κατοχή του.

Ωστόσο η κατάθεσή του δεν έπεισε τις εισαγγελικές αρχές. Δεν ήταν μόνο η ζυγαριά που επιβάρυνε τη θέση του 33χρονου έναντι των τριών άλλων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και 50 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην «πιάτσα» της Νεάπολης η ηρωίνη πωλείται προς 10 ευρώ το γραμμάριο και αν είναι κάτω από ένα ευρώ πωλείται προς 5 ευρώ το γραμμάριο. Τα τρία χαρτονομίσματα των 10 ευρώ και τα τέσσερα των 5 ευρώ «μαρτυρούν» αγοραπωλησία ηρωίνης.

Δήλωσαν άγνωστοι μεταξύ τους και ζήτησαν τοξικολογική εξέταση

Οι άλλοι τρεις που παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα, δήλωσαν άγνωστοι μεταξύ τους και ισχυρίστηκαν ότι οι ποσότητες ηρωίνης που βρέθηκαν πάνω τους ήταν για δική τους χρήση.

Ζήτησαν δε από την Εισαγγελία να παραγγείλει τοξικολογική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Σήμερα το ζευγάρι των αρχηγών της συμμορίας

Σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Βόλου οδηγείται το ζευγάρι Ρομά από τη Νεάπολη που συνελήφθη και κατηγορείται για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Η συμμορία ξεσκεπάστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν η παρακολούθηση δύο χρηστών ναρκωτικών ουσιών έβγαλε λαβράκι.

Αστυνομικοί εντόπισαν τις καβάντζες τους μέσα σε σκουπίδια και μπάζα πίσω από τις παράγκες, έφθασαν στους αρχηγούς τους, το ζευγάρι Ρομά, που είναι ηλικίας 54 ετών και σκορπούσε «λευκό θάνατο» στην πόλη.

Εντόπισαν ακόμη και κλεμμένα αντικείμενα που δεχόταν το κύκλωμα από χρήστες ναρκωτικών ουσιών που δεν είχαν χρήματα για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Η Αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 9 συλλήψεις, του ζευγαριού που είχε αρχηγικό ρόλο, ενός δεύτερου ζευγαριού και τριών ακόμη Ρομά που είναι ξαδέρφια τους, καθώς και των δύο χρηστών ναρκωτικών ουσιών, ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού που βρέθηκαν στις έρευνες να έχουν επάνω τους μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Βόλου και Λάρισας κατέσχεσαν συνολική ποσότητα ηρωίνης βάρους 53,57 γραμμαρίων που ισοδυναμεί με περίπου 260 δόσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου