ΤΟΠΙΚΑ

Αφησε το στίγμα του στην πόλη ο μεγάλος ευεργέτης του Βόλου

αφησε-το-στίγμα-του-στην-πόλη-ο-μεγάλος-708840

Το όνομα του Χαράλαμπου Τσιμά φέρει το εργαστήριο πληροφορικής του 31ου Δημοτικού Σχολείου

Το όνομα του μεγάλου ευεργέτη του Βόλου και της Μαγνησίας φέρει πλέον το εργαστήριο πληροφορικής «Χαράλαμπος Ν. Τσιμάς» του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους.

Το όνομα του εμβληματικού Χαράλαμπου Τσιμά, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους, έχει χαραχτεί με ανεξίτηλα γράμματα στο σχολικό συγκρότημα του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και του 30ού Νηπιαγωγείου, που εδρεύει στα Εργατικά της Αγίας Παρασκευής, με 126 παιδιά να φοιτούν στο Δημοτικό και 34 στο Νηπιαγωγείο.

Στo πλαίσιο της ανάγκης αναβάθμισης και ανακαίνισης, λόγω παλαιότητας, της αίθουσας πληροφορικής, ο διευθυντής του σχολείου, Θανάσης Ζαβός απευθύνθηκε στον αείμνηστο ευεργέτη του Βόλου, Χαράλαμπο Τσιμά, όταν ήταν εν ζωή, και στην οικογένειά του, με το αίτημα της κάλυψης της δαπάνης για την πλήρη αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού, προκείμενου να πληροί τις προϋποθέσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης και εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα, με συγκινητική προθυμία.

Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο κατηύθυνε και μεθόδευσε τις ενέργειες που απαιτούνταν, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην ώρα του το σπουδαίο έργο για το σχολείο.

«Γνωριμία ζωής» χαρακτηρίζει τη συνάντησή του με τον Χαράλαμπο Τσιμά ο διευθυντής του σχολείου τονίζοντας ότι «με τις συμβουλές του και την έμπειρη καθοδήγησή του έγινε παράδειγμα εθελοντισμού και αλτρουισμού στην πόλη και στη σχολική κοινότητα». Περιγράφοντας την ακτινοβόλα προσωπικότητα του μεγάλου ευεργέτη, ανέφερε ότι «είχε το χάρισμα να κινητοποιεί και να ευαισθητοποιεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό ενός τόπου, με στόχο να επιτευχθεί το σπουδαίο έργο της προσφοράς του, στην κοινωνία και στους συνανθρώπους του». Οπως συνήθιζε, μάλιστα, να υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «πάντα το καλό φέρνει καλό».

Φορείς και ιδιώτες συστρατεύτηκαν με το κάλεσμα του σχολείου, προκειμένου να υλοποιηθεί η δωρεά του μεγάλου ευεργέτη του Βόλου. Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, η Νικολέτα Μπουντούρη εκπαιδευτικός Πληροφορικής και ο διευθυντής του σχολείου, ως συντονιστής των εργασιών.

Οι εργασίες άρχισαν εν μέσω καραντίνας στα μέσα του περασμένου Μαΐου και το εργαστήριο πληροφορικής δόθηκε προς χρήση στους μαθητές στα τέλη του ίδιου μήνα, με την επιστροφή τους στο σχολείο, αποτελώντας τεράστια έκπληξη για όλους.

Το εργαστήριο, που εκσυγχρονίστηκε πλήρως, διαθέτει δώδεκα νέους υπολογιστές, διαδραστικό πίνακα, προτζέκτορα, πολυμηχάνημα-εκτυπωτή, νέα επίπλωση και διακόσμηση, δίνει πλέον μια άλλη δυναμική στο σχολείο και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της μαθησιακής διδασκαλίας, με τη χρήση της τεχνολογίας. «Οι εκπαιδευτικές ανάγκες των 126 μαθητών του σχολείου και των εκπαιδευτικών που διδάσκουν, βρίσκουν άμεση ανταπόκριση σε αυτόν τον υπέροχο πραγματικά χώρο. Αποτελεί στολίδι για το σχολείο και για την εκπαίδευση και ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις που πρόεκυψαν τα τελευταία χρόνια από την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας, αλλά και στην εκπαίδευση» επεσήμανε ο διευθυντής.

Το όνομα του Χαράλαμπου Τσιμά κοσμεί σε περίοπτη θέση το σχολείο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου