ΤΟΠΙΚΑ

Ποικίλες δράσεις για παιδιά και ηλικιωμένους

ποικίλες-δράσεις-για-παιδιά-και-ηλικι-70848

Σημαντικές δράσεις μέσω των ΚΑΠΗ, των ΚΔΑΠ, των Παιδικών Σταθμών, του Γραφείου Μνήμης, ανέπτυξε όλο το 2012 το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Ρήγα Φεραίου, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου. Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε και ο προϋπολογισμός για το 2013 που αγγίζει τα 940.000 ευρώ.

Και την ερχόμενη χρονιά η άντληση των περισσότερων εσόδων του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου θα προέλθει μέσα από τους πόρους της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης, αλλά και από ένα μέρος της κρατικής επιχορήγησης των Δήμων.

Βασικοί τομείς δράσης του Νομικού Προσώπου, αφορούσαν οι κοινωνικές δομές τις οποίες η Δημοτική Αρχή είτε τις αναβάθμισε είτε ίδρυσε νέες.

Στο Νομικό Πρόσωπο εντάσσονται δραστηριότητες και δομές, όπως τα ΚΑΠΗ, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), οι Παιδικοί σταθμοί, το Γραφείο Μνήμης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Συνολικά τουλάχιστον 200 παιδιά μπορούν και απολαμβάνουν υπηρεσίες στην εκπαίδευση, στη φροντίδα, τη σίτιση, στην ψυχαγωγία, ενώ δημιουργήθηκαν και θέσεις εργασίας.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως «παρά τη δυσχερή οικονομική περίοδο που διανύουμε, καταφέραμε και όχι μόνο διατηρήσαμε τις δράσεις μας για το κοινωνικό σύνολο, αλλά και τις εμπλουτίσαμε, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και υποβάλλοντας έγκαιρα τις μελέτες και τις προτάσεις μας, μπορέσαμε να αντλήσουμε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκές πηγές και να λειτουργούν κανονικά οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, όπου πραγματοποιήθηκαν όλες οι καθιερωμένες εκδρομές, ενώ ιδρύσαμε και το ΚΔΑΠ με καθοριστική συμβολή στη δημιουργική δράση και κοινωνικοποίηση των παιδιών.
Για το 2013 που αναμένεται να είναι ακόμη μια δύσκολη οικονομικά χρονιά για την Ελλάδα, το Νομικό Πρόσωπο στοχεύει εκτός από τη διατήρηση των υπαρχουσών δράσεων, στην προώθηση και νέων ενώ σε αυτή την κατεύθυνση, κυρίαρχη επιδίωξη αποτελεί η ίδρυση ενός Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).
Με τη δημιουργία και του ΚΗΦΗ θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για τους ηλικιωμένους του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου