ΤΟΠΙΚΑ

Ξεπέρασαν πάλι τα 500 τα κρούσματα σε μία ημέρα

ξεπέρασαν-πάλι-τα-500-τα-κρούσματα-σε-μία-70164

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι γιατροί που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης της πανδημίας στο Νοσοκομείο Βόλου, καταγράφοντας μέρα με τη μέρα αύξηση εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στις κλινικές covid.

Αυτό που τους προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι συγκριτικά με άλλους νομούς, που έχουν επίσης σημαντικό αριθμό κρουσμάτων καθημερινά, στη Μαγνησία παρατηρείται μία μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση.

Η ραγδαία αύξηση της θετικότητας ειδικά στα νησιά, λίγο πριν την έναρξη του τουρισμού, προκαλεί εξίσου προβληματισμό στις τοπικές αρχές του συμπλέγματος των Σποράδων.

Χθες στο Αχιλλοπούλειο άφησαν την τελευταία τους πνοή δύο ηλικιωμένοι, άνω των 85 χρόνων. Νοσηλευόταν στις δύο κλινικές κορονοϊού και κατέληξαν από επιπλοκές. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ανέρχονται σε 48, εκ των οποίων ένας δίνει τη μάχη διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Για μία ακόμη μέρα χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μαγνησία αριθμό κρουσμάτων που ξεπερνά τα 500. Πιο συγκεκριμένα οι μολύνσεις που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν 537, από τις οποίες οι 78 στις Σποράδες.

Χθες, επίσης, καταγράφηκαν 109 θετικά κρούσματα από τα rapid tests που διενεργήθηκαν στη Μαγνησία.

Το σημερινό πρόγραμμα

Σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαρτίου, δωρεάν δειγματοληψίες στη Μαγνησία θα γίνουν στα εξής σημεία:

*08:00-15:30 στο λιμάνι της Σκιάθου

*08:30-15:30 στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*09:00-14:30 στο Μεταξουργείο
*09:00-14:30 στο πρώην δημαρχείο Νέας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου