ΤΟΠΙΚΑ

Το 4χρονο έγινε… αγγελούδι

το-4χρονο-έγινε-αγγελούδι-697882

Οι «Φίλοι του Νοσοκομείου» τού προσέφεραν αγάπη και φροντίδα και το αγοράκι ανταποκρίθηκε – Μαζί τους είπε τις πρώτες του λέξεις

Σε αγγελούδι μετατράπηκε το 4χρονο αγοράκι, που ζούσε σε εγκατάλειψη μέχρι πρόσφατα, κατά την τετραήμερη παραμονή του στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όπου εισήχθη με εντολή εισαγγελέα, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να συνταχθεί παιδοψυχιατρική έκθεση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στη φροντίδα του παιδιού, που μέχρι τότε μεγάλωνε σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και ένα σπίτι μισογκρεμισμένο στη Ζαγορά, αφιερώθηκαν οι «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου» κι όχι οι «Φίλες της Αγάπης», όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ. Μέλη των «Φίλων του Νοσοκομείου» αγκάλιασαν με τη στοργή και την αγάπη τους το 4χρονο που άρχισε να ανταποκρίνεται θετικά στην πρωτόγνωρη προφανώς φροντίδα που έλαβε.

«Το πλύναμε, το φροντίσαμε, του μιλούσαμε, παίξαμε μαζί του, το πήγαμε βόλτες. Μια χαρά ήταν η ψυχούλα μου. Ούτε δάγκωνε, ούτε χτυπούσε», περιγράφει γυναίκα που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο προσκέφαλο του μικρούλη, μετά την απομάκρυνση των γονιών του από το Νοσοκομείο με τη συνδρομή Αστυνομίας.

«Όπως φάνηκε το μόνο που ήθελε το παιδάκι ήταν λίγη φροντίδα και αγάπη», περιγράφει μέλος των «Φίλων του Νοσοκομείου», που κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη δίνουν και την ψυχή τους για να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, πόσο μάλλον όταν αφορά σε μια παιδική ψυχή.

Κοντά στους «Φίλους του Νοσοκομείου» το 4χρονο παιδί, που μέχρι τότε δεν μιλούσε, άρχισε να λέει τις πρώτες του λεξούλες, «όπα» όπως του έλεγαν οι γυναίκες που το φρόντιζαν για να μη φεύγει από κοντά τους ή να κάνει αταξίες, «μαμά», «μπάλα».

Μία από τις γυναίκες των «Φίλων του Νοσοκομείου» που βρέθηκε στο πλευρό του την αποκαλούσε «γιαγιά». «Λίγη αγάπη και προσοχή ήθελε η ψυχούλα μου», επαναλάμβανε γυναίκα που το φρόντισε. «Εκεί που θα πάει θα αναστηθεί», πρόσθεσε η τρυφερή γυναίκα που έγινε «γιαγιά» για το 4χρονο.

Το παιδάκι με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκε συνοδεία κοινωνικής λειτουργού χθες το απόγευμα στην «Κιβωτό του Κόσμου» στην Κόνιτσα Ιωαννίνων που θα γίνει το νέο του «σπίτι», που θα γίνει η νέα του «οικογένεια». Οι ιατρικές εξετάσεις του παιδιού ήταν καλές, ενώ η παιδοψυχιατρική εξέταση έδειξε ότι το παιδί αντιδρούσε επιθετικά και δεν μιλούσε ως αντίδραση για όσα βίωνε στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου