ΤΟΠΙΚΑ

«Η τέχνη του δρόμου» στον Βόλο

η-τέχνη-του-δρόμου-στον-βόλο-696261

Ο Same 84 θα αποτυπώσει στον τοίχο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου τις εικόνες της περιοχής, που έγραψαν στην καλλιτεχνική ματιά του

Οικοδεσπότης της νέας εκπομπής της ΕΡΤ3 «Η τέχνη του δρόμου» θα είναι ο Δήμος Βόλου μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού και του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ. Οι συντελεστές της εκπομπής θα προβάλλουν την πόλη με τα αξιοθέατα, αλλά και τους ανθρώπους της από τον χώρο της τέχνης και του αθλητισμού και στο τέλος ο streetartist Same 84 εμπνευσμένος από τον Βόλο θα δημιουργήσει νέο graffiti.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, το graffiti θα γίνει στον εξωτερικό τοίχο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου επί της Ογλ στη συμβολή της με Τάκη Οικονομάκη.

Ο Same 84 εμπνευσμένος από στοιχεία του Βόλου θα αποτυπώσει τη ματιά του για την πόλη στον τοίχο του κεντρικού σχολείου. Η νέα τοιχογραφία αναμένεται να παραδοθεί με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στην περιοχή, την ερχόμενη Τετάρτη.

Για τις ανάγκες της εκπομπής τον street artist θα συνοδεύσει αρχιτέκτονας σε αξιοθέατα της πόλης, θα γίνουν συνεντεύξεις και όλα θα προβληθούν στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ 3.

«Η τέχνη του δρόμου» είναι μια πρωτότυπη ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ, στην οποία το ταξίδι σε πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα συναντά την τέχνη του graffiti, διά χειρός του street artist Same84. Ο καλλιτέχνης περιηγείται, συναντά ντόπιους, μαθαίνει την ιστορία, τους μύθους και τα μυστικά κάθε τόπου. Σ’ αυτό το οδοιπορικό εμπνέεται για να δημιουργήσει στο τέλος κάθε ταξιδιού το δικό του έργο, που αφήνει «παρακαταθήκη» στην πόλη και το νησί που επισκέπτεται σε συνεργασία με τον κάθε Δήμο, δίνοντας την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσουμε την καλλιτεχνική δημιουργία της τέχνης του δρόμου σε κάθε στάδιο. Στο πρώτο επεισόδιο, «Η τέχνη του δρόμου» και ο Same 84 ταξίδεψαν στη Σύρο.

Δεύτερος σταθμός θα είναι ο Βόλος, όπου μπορεί τα τσιπουράδικα να είναι κλειστά, πλην όμως σεφ θα ετοιμάσει για τους συντελεστές της εκπομπής παραδοσιακούς τσιπουρομεζέδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου