ΤΟΠΙΚΑ

Αυτόνομα στις περιφερειακές εκλογές η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία

αυτόνομα-στις-περιφερειακές-εκλογές-691098

Την αυτόνομη κάθοδο στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 της παράταξης “Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή”, ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο περιφερειακός σύμβουλος, Στάθης Ντούρος.

Η απόφαση αυτόνομης καθόδου της παράταξης στις εκλογές λήφθηκε στην πανθεσσαλική και ανοιχτή συνέλευση του σχήματος και μελών από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας που έγινε στη Λάρισα την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου. Σε νέα πανθεσσαλική συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα καταλήξει την προγραμματική της διακήρυξη και θα αποφασίσει για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της.

Οπως επεσήμανε ο κ. Ντούρος, “βασική μας επιδίωξη είναι η δημιουργία ενός ρεύματος εργατικής αντικυβερνητικής πάλης και αντιπολίτευσης που θα στοχοποιεί τόσο τους εκφραστές (πολιτικούς και οικονομικούς) των σχεδιασμών του κεφαλαίου, όσο και τον πυρήνα συγκρότησης της ίδιας της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης”.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “Στα πλαίσια αυτά απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και ένταξης στην προσπάθεια της “Αριστερής Παρέμβασης” στους αγωνιστές και τα ρεύματα με τα οποία παλεύουμε πλάι -πλάι στο δόμο και στους αγώνες, με βάση το κεκτημένο της παρέμβασής μας και τη θετική ενίσχυση των πολιτικών και προγραμματικών μας επεξεργασιών. Η δράση, οι πολιτικοί στόχοι, αλλά και η φυσιογνωμία του ΚΚΕ και της ΛΑΕ δεν δημιουργούν προϋποθέσεις για πολιτική συνεργασία με τις εν λόγω δυνάμεις. Από τη μία η υποτίμηση ανατρεπτικών αγώνων και στόχων και η υιοθέτηση μιας άνευρης καταγγελιολογίας από την πλευρά του ΚΚΕ, σε συνδυασμό με την αποδοχή και στήριξη μέρους των κατευθύνσεων της αστικής πολιτικής, στη βάση μιας ποσοτικής αντίληψης τόσο για τα έργα όσο και για τα κοινωνικά προβλήματα (Αχελώος, προτάσεις για αποζημιώσεις και ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, ψήφιση κονδυλίων 4.000.000 για μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος κτλ), αποτελούν ένα μείγμα πολιτικής που έχει ενσωματώσει την ήττα και κινήται αποκλειστικά στην αναπαραγωγή και διατήρηση των κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Με έναν τρόπο αποτελεί τον άλλο πόλο της διαχείρισης των πεδίων αναπαραγωγής της αστικής πολιτικής και όχι της υπέρβασης της. Όσον αφορά τη ΛΑΕ, η συνέχεια διατήρησης του κοινού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ (όπως και στην πλειοψηφία των περιφερειών και δήμων της χώρας), καθώς και η συνύπαρξη με εκπρόσωπο του υπερταμείου (Σταμπουλή), βασικού κρίκου του κυβερνητικού σχεδίου, αποτελεί σημείο της φυσιογνωμίας της διαχείρισης και της ημιτελούς διάρρηξης των σχέσεων με το σχέδιο που συγκρότησε και έκανε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου