ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η μετακόμιση της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

ξεκίνησε-η-μετακόμιση-της-α-βάθμιας-εκ-689945

Υπηρεσιακά έγγραφα, αρχεία, φάκελοι, υπολογιστές και μηχανήματα στοιβαγμένα σε κούτες. Διάδρομοι γεμάτοι από χαρτοκιβώτια που περιμένουν να φορτωθούν, ενώ τα γραφεία αδειάζουν το ένα μετά το άλλο… Από νωρίς χθες το πρωί, ξεκίνησε η μετακόμιση των γραφείων της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας από το κτίριο, όπου στεγάζεται σήμερα στη συμβολή των οδών Κοραή και Γαλλίας, στη νέα της στέγη, στο μικρό κτίριο Καπνού στη συμβουλή των οδών Γαμβέτα με Ανθίμου Γαζή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τόσο στα παλιά όσο και στα νέα γραφεία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας επικρατεί οργασμός εργασιών. Στη σημερινή στέγη της υπηρεσίας, το διοικητικό προσωπικό δεν παίρνει ανάσα. Φροντίζουν παράλληλα με την άσκηση του διοικητικού τους έργου και να πακετάρουν για τις ανάγκες της μετακόμισης.

Το «στρατηγείο» της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας, δεν θα σταματήσει ούτε για μία ημέρα τη λειτουργία του. Ακόμη και χθες, μέσα στον πανικό από τις κούτες φρόντιζαν για την επίλυση προβλημάτων των σχολείων, για τη διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών, ακόμη και για την ανάθεση υπηρεσίας σε εκπαιδευτικούς που προσέρχονταν να αναλάβουν καθήκοντα.

«Η διεύθυνση δεν σταμάτησε και δεν θα σταματήσει να λειτουργεί. Είναι ανοιχτή για την εξυπηρέτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και τα τηλέφωνα λειτουργούν όλα κανονικά», ανέφερε ο Διευθυντής Γιώργος Πολύζος.

Ο ίδιος υπογράμμισε τη συμβολή των υπαλλήλων στο έργο της μετακόμισης. Ο κάθε υπάλληλος φρόντισε να πακετάρει το αρχείο και τα έγγραφα ανάλογα με το πόστο που κατέχει, προκειμένου να μην δημιουργηθεί αναστάτωση στη λειτουργία της υπηρεσίας κατά τη μετακόμιση.

Φαίνεται μάλιστα ότι ο ρόλος των υπαλλήλων είναι καθοριστικός και για τους γρήγορους ρυθμούς της μετακόμισης που αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος της εβδομάδας.

Εντός των ημερών η Διεύθυνση θα λειτουργεί στο ανακαινισμένο «Καπνάκι», που είναι ιδιοκτησίας της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας, απαλλάσσοντας το δημόσιο από ένα ενοίκιο της τάξης των 3.075 ευρώ το μήνα.

Γκρίνιες για τους μικρούς χώρους

Ωστόσο, η μετακόμιση στα νέα γραφεία συνοδεύτηκε χθες από τις πρώτες… γκρίνιες. Υπάλληλοι διαμαρτύρονταν για τους μικρούς χώρους του μικρού κτιρίου Καπνού που ουσιαστικά θα «στριμώξουν» τη λειτουργία της υπηρεσίας. Στο Καπνάκι δεν υπάρχουν μεγάλοι ενιαίοι χώροι αλλά πολλά μικρά δωμάτια. Τα τετραγωνικά μπορεί αριθμητικά να θεωρούνται αρκετά, ο χώρος όμως φαίνεται ότι δεν είναι λειτουργικός για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας, κάτι που όπως είπαν διοικητικοί θα φανεί μόλις τοποθετηθούν τα έπιπλα.

«Οι συγκυρίες είναι δύσκολες. Οπου μπορούμε να βοηθήσουμε το κάνουμε. Βεβαίως οι χώροι είναι πιο μικροί στο νέο μας κτίριο, θα προσπαθήσουμε όμως να κάνουμε τα γραφεία πιο λειτουργικά για να μπορούμε να εξυπηρετούμε το κοινό», σχολίασε ο κ. Πολύζος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου