ΤΟΠΙΚΑ

Εκκρεμεί η καταβολή παροχών στους ασφαλισμένους μετά την ενοποίηση των ταμείων

εκκρεμεί-η-καταβολή-παροχών-στους-ασφ-684545

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλισμένους για παροχές των ταμείων τους, οι οποίες διενεργήθηκαν πριν από την ενοποίησή τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρει ότι η καταβολή της επιχορήγησης των παροχών στους ασφαλισμένους, (όπως γυαλιά οράσεως, υγειονομικό υλικό, έξοδα για λογοθεραπευτές κ.α.) για πράξεις που διενεργήθηκαν πριν από την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με τον ΕΟΠΥΥ, κωλυσιεργεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες πολιτών, στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί οι δαπάνες για υγειονομικές παροχές από το 2010! Πολλές πράξεις που απευθύνονταν προς τους Τομείς Υγείας του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΑ, όπως είναι των μηχανικών, υγειονομικών, συμβολαιογράφων και δικηγόρων και είχαν διενεργηθεί προ της 12ηςΝοεμβρίου 2012, όπου έγινε η ενοποίηση των ταμείων και η ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν ακόμη διεκπεραιωθεί.

Ερωτήματα γεννά η πολύχρονη καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων, καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα σύντομη διαδικασία, που ακολουθείται από τους δικαιούχους, προκειμένου να τους καταβληθούν οι δαπάνες που έχουν κάνει. Ενδεχομένως, με την ενοποίηση των ταμείων να υπήρξαν λειτουργικής φύσεως προβλήματα, ως προς τη συσσώρευση των υποθέσεων και την ταχύτητα εξυπηρέτησης των δικαιούχων. Παρόλα αυτά, είναι αδικαιολόγητο να έχουν παρέλθει τέσσερα και πλέον έτη από την ένταξη των ασφαλιστικών ταμείων του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ και οι παλαιότερες υποθέσεις που εκκρεμούσαν να βρίσκονται στα αζήτητα.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό, να ενημερωθεί το λόγο για τον οποίο εκκρεμεί για έξι και πλέον έτη η διεκπεραίωση της καταβολής των υγειονομικών παροχών στους ασφαλισμένους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου