ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο πανελλήνιο βραβείο για το 4ο Γυμνάσιο Βόλου

πρώτο-πανελλήνιο-βραβείο-για-το-4ο-γυμν-682742

Tο 1ο βραβείο πανελληνίως στον 11ο Εθνικό Διαγωνισμό e-Twinning στην κατηγορία «Γυμνάσιο ηλικίες 13-15», απέσπασε το 4ο Γυμνάσιο Βόλου και θα βραβευτεί από τον υπουργό Ν. Φίλη σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας στις 24 Οκτωβρίου.
Το έργο υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 και είχε τίτλο «Learning by Sharing in Virtual cafes» με υπεύθυνη καθηγήτρια την υποδιευθύντρια του σχολείου Ελένη Μόσιαλου. Στο έργο συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από 5 σχολεία της Ευρώπης. Σκοπός του έργου που διήρκησε 10 μήνες ήταν να ενισχύσει τις πρακτικές δεξιότητες των μαθητών σε διάφορα σχολικά μαθήματα εξασκώντας ταυτόχρονα τις γνώσεις τους στα αγγλικά και μαθαίνοντας τη χρήση νέων υπολογιστικών εργαλείων (webtools). Δημιουργήθηκαν διεθνικές ομάδες έργου και οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους σε 6 εικονικές καφετέριες με έξι διαφορετικά θέματα όπως Ευρώπη, Ιστορία, Λογοτεχνία, Γλώσσα, Μαθηματικά και Τέχνες. Πραγματοποίησαν τις δικές τους εργασίες και ιδιαιτέρως δημιουργικές και ευφάνταστες δραστηριότητες.
Το έργο του 4ου Γυμνασίου διακρίθηκε με την Ετικέτα Ποιότητας 2016 από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης e-Twinning η οποία αναφέρθηκε στο έργο με ιδιαιτέρως θερμά λόγια.
Η ομάδα του 4ου Γυμνασίου Βόλου αποτελούνταν από τους μαθητές :
Αντωνοπούλου Βιολέττα, Καλοφορίδη Ραφαέλα, Κατσαρού Ελευθερία, Σαρρή Ελευθέριο, Κέκια Αλίκη, Κακοδήμο Μανόλη, Γιαλαμά Περικλή, Τζιάνη Ράνια, Παπαρούνα Ευφροσύνη, Μαλλιαρού Βασιλική, Θεοδώρου Ιάσονα, Κατρινόι Αλέξαντρο, Φοινικόπουλο Ιωάννη, Στέργιο Δεσκάτα και Δρόσο Νικόλαο.
Ολη η πολύμηνη προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας όπου εκεί καταγράφτηκαν όλες οι δραστηριότητες, τα βίντεο και το τελικό e-book με τον απολογισμό του έργου.

  • Το 2ο βραβείο κατέκτησε το 4ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Βόλου στον 11ο εθνικό διαγωνισμό eTwinning με το έργο “Zarafa’s suitcase: Η βαλίτσα της Ζαράφα”. Τα βραβεία των νικητών θα απονεμηθούν σε τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου