ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει όψη το πάρκο του Αναύρου

αλλάζει-όψη-το-πάρκο-του-αναύρου-68124

ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ SKATE PARK

Χρησιμοποιημένες σύριγγες και άδειες καρτέλες με χάπια… Συσσωρευμένα σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα… Αστεγοι που έχουν κάνει σπίτι τους μία γωνιά στο πάρκο… Αντιαισθητικά συνθήματα γραμμένα με σπρέι πάνω στους εξωτερικούς τοίχους του «Ενυδρείου»… Εικόνα εγκατάλειψης στο πάρκο του Αναύρου απέναντι από το παλιό Νοσοκομείο Βόλου.

Μία εικόνα που πρόκειται άμεσα να αλλάξει. Εκεί που σήμερα υπάρχουν σκουπίδια και σύριγγες θα δημιουργηθεί ένας χώρος για να παίζουν παιδιά. Και η εγκατάλειψη θα δώσει τη θέση της στο πρώτο οργανωμένο skate park στο Βόλου, τη δημιουργία του οποίου δρομολογεί η δημοτική αρχή Βόλου, παρά τις αντιδράσεις που συνάντησε από την αντιπολίτευση.

Το πράσινο φως για τη δημιουργία skate park άναψε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Δεν έλειψαν όμως αντιδράσεις από την ελάσσονα μειοψηφία της «Επιλογής Ευθύνης», με την επικεφαλής Νατάσσα Οικονόμου να κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι αποφασίζει για ένα έργο «καταργώντας ένα κομμάτι του πάρκου του Αναύρου, που γενικότερα είναι χώρος ήπιων δραστηριοτήτων, για να μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους οι δημότες κάθε ηλικίας, με το νοσοκομείο και άλλες ευαίσθητες δομές απέναντι και συγκεντρώνοντας όλες τις δραστηριότητες στο κέντρο».

Οι φωτογραφίες πάντως είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο συγκεκριμένο τμήμα του πάρκου του Αναύρου…

Γι’ αυτό και παρά τις αντιδράσεις, το πράσινο φως άναψε, με στόχο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη, να δημιουργηθεί ένα έργο – βιτρίνα για την πόλη που θα προσελκύσει skaters απ’ όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο και θα δώσει προστιθέμενη αξία στη συνοικία.

Το skatepark θα χωροθετηθεί στο παραλιακό πάρκο του Αναύρου. Θα τοποθετηθούν ράμπες με καλυπτόμενες πλευρές και πλάτες ελεύθερα προσβάσιμες και ο χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιείται από μικρούς και μεγάλους που ασχολούνται με το άθλημα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει: ένα quarterpipe, streetspine (διπλές καμπύλες), διπλό quarterpipe, funbox, piano, ledge, rail (μεταλλική ράγα) και βιομηχανικό δάπεδο. Ο,τι δηλαδή χρειάζεται ένας skater για να επιδοθεί στο αγαπημένο του άθλημα και να κάνει εντυπωσιακές φιγούρες σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Η αγορά του εξοπλισμού που θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος για την ασφάλειά του, προϋπολογίζεται στις 70.000 ευρώ.

Μόλις το έργο ολοκληρωθεί, οι λάτρεις του αθλήματος θα αποκτήσουν το δικό τους στέκι. Ενα στέκι, που μπορεί να χρησιμεύσει για τη διοργάνωση ανά χρονικά διαστήματα, αθλητικών επιδείξεων, πολιτιστικών και μουσικών εκδηλώσεων, διαγωνισμών skate με αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό.

Αστεγοι που έχουν κάνει σπίτι τους μία γωνιά στο πάρκο…

…άδειες καρτέλες με χάπια

…συσσωρευμένα σκουπίδια

Στο πάρκο του Αναύρου η εγκατάλειψη είναι εμφανής. Χρησιμοποιημένες σύριγγες…

…αντιαισθητικά συνθήματα στους τοίχους

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου