ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη

στο-βόλο-η-διοικήτρια-του-οαεδ-μαρία-κα-680921

Το Βόλο θα επισκεφτεί μέσα στο Νοέμβριο η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. Η κ. Μ. Καραμεσίνη στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχει ξεκινήσει στα παραρτήματα του Οργανισμού απασχόλησης εργατικού δυναμικού, αναμένεται στην πόλη στις 10 Νοεμβρίου για να μιλήσει σε ημερίδα που αφορά στην ανασυγκρότηση του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα θα έχει επαφές με τα στελέχη του ΟΑΕΔ στο Βόλο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την ανταλλαγή απόψεων και τη δρομολόγηση διαφόρων δράσεων που αφορούν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται κυρίως στους ανέργους.

Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών αλλά και η αλλαγή φιλοσοφίας για τις αρμοδιότητες του ΟΑΕΔ αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα» για τη νέα Διοικήτρια που ήδη στις επαφές που έχει με τα υπηρεσιακά στελέχη έχει επισημάνει ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην απασχόληση και όχι στην αέναη κατάρτιση και μάλιστα στην κατάρτιση που δεν έχει συνάφεια με τις σπουδές των ανέργων. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης απώτερος στόχος είναι οι δράσεις που θα υλοποιηθούν να δίνουν βαρύτητα στην κατάρτιση που θα είναι όμως πραγματικά μια εμπειρία πάνω στις σπουδές των ανέργων, η δε απασχόληση να είναι το πρώτο βήμα της εργασιακής τους ένταξης.

Εξάλλου το πρώτο βήμα, αυτής της αναδιοργάνωσης είναι η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη με το νέο portal, με το τηλεφωνικό κέντρο, με τις υπηρεσίες υποδοχής σε κάθε ΚΠΑ και γενικά με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ώστε να μην χρειάζεται κάποιος να επισκεφτεί τον ΟΑΕΔ για να κάνει τη δουλειά του.

Το δεύτερο σκέλος της αναδιοργάνωσης όπως αναμένεται να επισημάνει η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, έχει να κάνει με την παροχή περισσότερων και πιο στοχευμένων υπηρεσιών στους ανέργους.

Εκτός δηλαδή από το να δίνονται επιδόματα ανεργίας και να υλοποιούνται προγράμματα απασχόλησης, επόμενος στόχος είναι να αναπτυχθούν δράσεις στον τομέα της συμβουλευτικής υποστήριξης.

Το τρίτο σκέλος της αναδιοργάνωσης αφορά στη βελτίωση των σχέσεων με τους εργοδότες. Για αυτό προγραμματίζεται δράση, μέσω της οποίας οι ίδιοι εργοδότες θα μπορούν να μπαίνουν στο portal του ΟΑΕΔ στο σύνολο των μητρώων των ανέργων, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση για να μπορούν να επιλέξουν ανά ειδικότητα ωφελούμενους που μπορούν να εξασφαλίσουν απασχόληση.

BAΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου