ΤΟΠΙΚΑ

Ευρωλίγκα Για το αήττητο ο ΠΑΟ, για την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης ο Ολυμπιακός

ευρωλίγκα-για-το-αήττητο-ο-παο-για-την-851206
Η 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκα που διεξάγεται σήμερα και αύριο βρίσκει τον Παναθηναϊκό να στοχεύει στη διατήρηση του αήττητου (11-0) στη διοργάνωση έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Β ομίλου και τον Ολυμπιακό να διεκδικεί αν όχι την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου, τουλάχιστον τη δεύτερη καλύτερη θέση με την οποία θα αποφύγει τις τρεις πρωτοπόρους των τριών ομίλων και θα τεθεί επικεφαλής γκρουπ στην κλήρωση της φάσης των «16». Μόνο ο Αρης δεν έχει εξασφαλίσει με μαθηματική ακρίβεια την πρόκρισή του.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται σήμερα στη Μάλαγα του Κώστα Βασιλειάδη στις 21:45, ενώ επίσης σήμερα στις 20:45 υποδέχεται την Εφές Πίλσεν ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε χωρίς τον Μάικ Μπατίστ στη Μάλαγα. Ο Αμερικανός απουσιάζει για 5ο διαδοχικό παιχνίδι από τη 12άδα των «πρασίνων», αφού ξανατραυματίστηκε στη γάμπα, όταν έκανε δύο δυνατές προπονήσεις μετά την θλάση που τον ταλαιπώρησε. Πέρυσι η Μάλαγα ήταν η μοναδική ομάδα που επικράτησε του Παναθηναϊκού στην Α΄ φάση και μάλιστα τόσο εντός όσο και εκτός. Εφέτος, οι «πράσινοι» ξεπέρασαν το εμπόδιο της ομάδας του Κώστα Βασιλειάδη στο ΟΑΚΑ και θα πρέπει να δείξουν προσοχή για να μην σταματήσει επί ισπανικού εδάφους το 11-0 νικηφόρο σερί τους. Οι Ισπανοί βρίσκονται στην 5η θέση και τα δίνουν όλα για όλα στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές για παραμονή στην πρώτη προνομιούχο πεντάδα.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί με 10 παίκτες ουσιαστικά την Εφές Πίλσεν, ομάδα που έχει περάσει νικηφόρα τις τρεις τελευταίες χρονιές από το ΣΕΦ. Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς αποτελεί παρελθόν, ο αντικαταστάτης του, Βρίμπισα Στεφάνοφ, είναι ανέτοιμος, ενώ απροπόνητος και ξένο σώμα θεωρείται αυτό τον καιρό ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Η Εφές έσπασε το νικηφόρο σερί 4-0 του Ολυμπιακού με 11/12 τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο στην Πόλη στον πρώτο γύρο. Οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν τη ρεβάνς, καθώς αν η πρωτοπόρος, Ταού, του Α΄ ομίλου παραμείνει αήττητη, στόχος του Ολυμπιακού είναι η δεύτερη καλύτερη θέση.

Ο 5ος Αρης του Γ΄ ομίλου υποδέχεται αύριο στις 20.45 την 4η Μπενετόν Τρεβίζο με στόχο τη νίκη-πρόκριση. Οι Ιταλοί μετρούν μόλις μία περισσότερη νίκη από τον Άρη και θα επιδιώξουν να μην έχουν απώλεια βαθμών στο Αλεξάνδρειο το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου