ΤΟΠΙΚΑ

Εκστρατεία κατά της εκμετάλλευσης

εκστρατεία-κατά-της-εκμετάλλευσης-851206
Αρκετές βασίλισσες και Πρώτες Κυρίες, όπως η Λόρα Μπους και η Λουντμίλα Πούτιν, θα συναντηθούν σήμερα στο Μέγαρο Ηλυσίων στο Παρίσι σε μια προσπάθεια κινητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση της Μπερναντέτ Σιράκ και με πρωτοβουλία της βασίλισσας του Βελγίου Πάολα, στα πλαίσια της πρώτης συνόδου του Διεθνούς Κέντρου για τα αγνοούμενα παιδιά και τα παιδιά θύματα εκμετάλλευσης (ICMEC).
Κατά τη διάρκεια της συνόδου θα ανακοινωθεί ένας τηλεφωνικός αριθμός (η γραμμή 116000) που σύντομα θα λειτουργήσει σε όλη την Ευρώπη. Σ αυτόν τον αριθμό θα μπορεί σύντομα κανείς να αναφέρει τις εξαφανίσεις παιδιών. Η απόφαση για τη δημιουργία αυτού του αριθμού ελήφθη από την ΕΕ.
Η σύνοδος θα επιδιώξει την ενίσχυση του ρόλου των ΜΜΕ στην αναζήτηση αγνοούμενων παιδιών, καθώς και την καλύτερη προστασία των παιδιών στο Internet, ειδικά από σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.
Μεταξύ άλλων στη σύνοδο θα λάβουν μέρος η βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας, η Σούζαν Μουμπάρακ, η πρώην Πρώτη Κυρία της Πολωνίας Γιολάντα Κβασνιέφσκα, η σύζυγος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκαρίντα Σούσα Ούβα-Μπαρόζο, η κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Βαλεντίνα Ματβιένκο και ο κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης Ελί Βίζελ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου