ΤΟΠΙΚΑ

Διαψεύδει… διαψευδόμενος για τη δικαστική απόφαση

διαψεύδει-διαψευδόμενος-για-τη-δικα-851206
Εκτεθειμένους επιχείρησε να αφήσει υπαλλήλους και διοικητικά στελέχη της Νομαρχίας Μαγνησίας ο πρώην νομάρχης Ι. Πρίντζος, παρουσιάζοντας τη δικαστική απόφαση που ακύρωσε την επιλογή και τοποθέτηση του Π. Ζυγούρη ως διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης ως έγγραφο-«φάντασμα».
Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας… χάθηκε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώην νομάρχη και του αντινομάρχη, Κ. Σαρρή, μετά τη «χρέωση» του εγγράφου στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και ουδείς έλαβε εις γνώση του, όπως υποστήριξαν, την κρίση του Δικαστηρίου.
Οι κ.κ. Πρίντζος και Σαρρής αποποιήθηκαν κάθε ευθύνης δηλώνοντας «ανενημέρωτοι», ενώ ο πρώτος κάλεσε τον νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Ο κ. Πρίντζος έμεινε έκθετος ο ίδιος, λίγο αργότερα, όταν ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας διέψευσε τα ισχυριζόμενά του με βάση το φάκελο της αλληλογραφίας, που δείχνει ότι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας κοινοποιήθηκε την ίδια ημέρα στον πρώην νομάρχη, στον πρώην αντινομάρχη και στο νομικό σύμβουλο της ΝΑΜ.
Η διενέργεια ΕΔΕ δεν κρίνεται αναγκαία από τον κ. Παπατόλια, ο οποίος διευκρίνισε ότι η ταυτόχρονη ενημέρωση νομάρχη, αντινομάρχη και νομικού συμβούλου «συνάγεται με πεντακάθαρο τρόπο» από την εσωτερική διακίνηση των εγγράφων.
«Δεν μπορώ να φανταστώ τι εξυπηρετούσαν αυτοί οι ισχυρισμοί», πρόσθεσε και με νόημα είπε ότι οι υπάλληλοι στη Νομαρχία κάνουν τη δουλειά τους.
Τα ερωτηματικά για τη σοβαρή –σε διοικητικό και πολιτικό επίπεδο- υπόθεση που έχουν ανακύψει για την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή συνεχίζουν μετά τις εκατέρωθεν δηλώσεις να παραμένουν αναπάντητα.
Συγκεκριμένος, πάντως, ήταν και ο διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών Δημ. Παπακώστας, όταν ρωτήθηκε από τον «Τ», μετά τους ισχυρισμούς Πρίντζου, εάν είχε κοινοποιήσει ως όφειλε τη δικαστική απόφαση στους τότε πολιτικούς του προϊσταμένους.
«Στις 21/9/2006, όταν η απόφαση παρελήφθη από την υπηρεσία πρωτοκολλήθηκε, χρεώθηκε στη Γραμματεία και κοινοποιήθηκε στο νομάρχη, τον Κ. Σαρρή και τον νομικό σύμβουλο της ΝΑΜ Γ. Φώτου. Μάλιστα, με τον κ. Σαρρή είχαμε, αρκετές φορές, συζητήσει το θέμα που είχε ανακύψει», δήλωσε κοφτά.
Στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο Ι. Πρίντζος δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τα χθεσινά δημοσιεύματα και εντόπισε στη σχετική αλληλογραφία ότι το έγγραφο ήταν πράγματι «χρεωμένο», αλλά δεν έφτασε ποτέ στον ίδιο, στον αρμόδιο για τις διοικητικές υπηρεσίες αντινομάρχη και στον διευθυντή Γεωργίας.
«Χωρίς να θέλω να κάνω υποδείξεις ο κ. Παπατόλιας οφείλει να διενεργήσει έρευνα για ποιο λόγο το έγγραφο δεν έφτασε στα αρμόδια γραφεία», ανέφερε.
Εφεση ο θιγόμενος…
Ως προς την έφεση που θα μπορούσε να είχε ασκηθεί στην προβλεπόμενη από την κοινοποίηση της απόφασης προθεσμία των δύο μηνών, ο κ. Πρίντζος υποστήριξε ότι «προφανώς ο θιγόμενος έπρεπε να προσφύγει».
Κατά συνέπεια, ο κ. Πρίντζος άφησε να εννοηθεί ότι η πολιτική ηγεσία δεν είχε καμία υποχρέωση έφεσης, παρά το γεγονός ότι ακυρώθηκε απόφαση νομάρχη.
Η απόφαση έγινε γνωστή στη νέα νομαρχιακή αρχή, μόλις τις προηγούμενες ημέρες και πλέον είναι άμεσα εκτελεστή, από τη στιγμή που δεν ασκήθηκε έφεση εντός δύο μηνών από την κοινοποίησή της.
Την απόφαση του πρώην νομάρχη για την επιλογή και τοποθέτηση του Πέτρου Ζυγούρη στη θέση του διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης ακύρωσε το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, μετά από προσφυγή του προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Γης και Αναδασμού Νικόλαου Λιάνου.
Ο κ. Λιάνος εξήγησε χθες ότι προσέφυγε από τη στιγμή που με την απόφαση προέκυψε σημαντικό ζήτημα γραφειοκρατίας και ο ίδιος υπέστη την ταλαιπωρία μηνών να διεκδικεί νομικά το δίκιο του, παρά το γεγονός ότι υπερείχε σε ουσιαστικά προσόντα για την άσκηση καθηκόντων προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Παπατόλιας, πρόκειται να ορίσει αναπληρωτή διευθυντή και παραπέμπει το θέμα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για νέα κρίση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου