ΤΟΠΙΚΑ

«Κλειστοί» για τα σχολεία τραπεζικοί λογαριασμοί

κλειστοί-για-τα-σχολεία-τραπεζικοί-851206
Αιτία η αλλαγή, μετά τις εκλογές, των σχολικών επιτροπών, των οποίων προεδρεύουν εκπρόσωποι της εκάστοτε δημαρχιακής αρχής. Μετά τις εκλογές ωστόσο στην πλειοψηφία των ΟΤΑ δεν αναδείχθηκαν νέες σχολικές επιτροπές.
Στις τράπεζες, προκειμένου να κάνουν ανάληψη των χρημάτων για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, βρέθηκαν οι διευθυντές σχολείων που επέδειξαν δικαιολογητικά από τη δημοτική αρχή. Ωστόσο με αυτή τη λύση που δόθηκε προσωρινά οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεν άνοιξαν για όλους τους διευθυντές.
Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις Διευθύνσεις δημοτικών σχολείων, καθώς δίχως τα χρήματα δεν είναι σε θέση να καλύψουν τα τρέχοντα έξοδα. Έτσι, για αρκετά σχολεία οι λογαριασμοί θέρμανσης, ρεύματος, νερού και τηλεφώνου, αλλά και η πληρωμή καθαριστριών παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες τα παράπονα των διευθυντών, έχει καλέσει τις δημοτικές αρχές να προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες για την επιλογή των εκπροσώπων τους, που θα προεδρεύουν στις σχολικές επιτροπές.
Ειδικές άδειες 60 ημερών για 20 δασκάλους
της Μαγνησίας που εκλέχθηκαν σε ΝΑΜ και ΟΤΑ.
Ειδικές άδειες αιρετών
Στο μεταξύ, ένα ακόμη…μετεκλογικό πρόβλημα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που απεστάλη πρόσφατα προβλέπει το δικαίωμα εκπαιδευτικών που έχουν εκλεγεί σε Νομαρχίες και δήμους για ειδική άδεια από 30 έως 60 ημέρες, ανάλογα με τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
Οι ειδικές άδειες των αιρετών εκπροσώπων πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης χορηγείται πλην της προβλεπόμενης.
Η εξέλιξη δημιουργεί «πονοκέφαλο» στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν πως θα καλυφθούν οι ημέρες που θα μείνουν κενές από τις ειδικές άδειες που θα χορηγηθούν.
Στη Μαγνησία 20 περίπου εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων έχουν εκλεγεί στη Νομαρχία και τους ΟΤΑ του νομού.
Για το πρόβλημα που δημιουργείται οι διευθυντές αναμένεται να ζητήσουν διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας, ώστε να είναι σε θέση να καλύψουν άμεσα τις ημέρες των ειδικών αδειών που θα λάβουν οι αιρετοί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου