ΤΟΠΙΚΑ

53 χρόνια συνεπής εθελόντρια

53-χρόνια-συνεπής-εθελόντρια-851206
Τις αρχές κι αξίες του εθελοντισμού τίμησε στο πρόσωπο μιας άξιας γυναίκας το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, κατά την διάρκεια της χθεσινής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του “Παρκ”. Η χθεσινή, καθιερωμένη εκδήλωση, η έκτη κατά σειρά, αποτέλεσε έκφραση ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο της Συραγώς Κουκουλιού, η οποία υπηρέτησε και υπηρετεί με την ίδια πάντα ζέση τον Ερυθρό Σταυρό, επί πενήντα και πλέον χρόνια.
Η ίδια, δέχτηκε με εμφανή συγκίνηση την τιμητική πλακέτα, ομολογώντας “είναι πολύ συγκινητικό για έναν εθελοντή να τιμάται και παράλληλα είναι μεγάλη ηθική ικανοποίηση η αναγνώριση της προσφοράς μου”. Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της είπε μεταξύ άλλων “είναι κάτι ξεχωριστό για μένα η σημερινή εκδήλωση, γιατί μου δίνεται η μεγάλη τιμή να βραβευτώ από έναν πολύ αξιόλογο και δυναμικό Σύλλογο της περιοχής, με ιστορία και προσφορά. Η πρωτοβουλία του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, μου δίνει την δυνατότητα να θυμηθώ τα χρόνια της ζωής μου, τα οποία από νεότατη ηλικία έχω γεμίσει με πολλά καθήκοντα, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και ιδιαίτερα στο τμήμα του Βόλου, που έχει προσφέρει στην μακρόχρονη πορεία του, πάρα πολλά στην πόλη του Βόλου και στην ευρύτερη περιοχή του, σε δύσκολες στιγμές και καταστάσεις και λειτουργεί πάντα ανιδιοτελώς, με γνώμονα την αγάπη, την προσφορά και την γνώση”. Απευθυνόμενη στους νεώτερους, η τιμηθείσα χθες από το Λύκειο Ελληνίδων τόνισε ότι “ο εθελοντισμός που παίρνει τις ρίζες του από την χριστιανική θρησκεία, υπήρχε, υπάρχει και πρέπει να υπάρχει συνεχώς. Αυτή την φλόγα της προσφοράς, μπορούμε να την αξιοποιήσουμε και να δώσουμε την δυνατότητα στους εθελοντές να αποκτήσουν γνώσεις, εμπειρία, και ένα πολύ μεγάλο άγγιγμα ψυχής. Δεν έδωσα τίποτα προσωπικό μου, προσέθεσε, αλλά πήρα πάρα πολλά από τον πόνο και την χαρά των συνανθρώπων μου, από την αγάπη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπό μου. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα, η πρωτοβουλία του Λυκείου” κατέληξε.

Αναφερόμενη στην αξιέπαινη προσφορά της Συραγώς Κουκουλιού, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου Αθανασία Τσιλιβίδου, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική για την πόλη και την περιοχή η παρουσία γυναικών με το ήθος και την προσφορά της Συραγώς Κουκουλιού, η οποία “από το 54 μέχρι σήμερα προσφέρει συνεχώς στον συνάνθρωπο, συμμετέχοντας με τον ίδιο πάντα ζήλο στο ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, που υλοποιείται για έκτη χρονιά, θέλουμε να τιμήσουμε τον εθελοντισμό και τις γυναίκες που προσφέρουν ανιδιοτελώς, διότι με αυτό τον τρόπο τους λέμε ένα “ευχαριστώ” για την ανεκτίμητη προσφορά τους”κατέληξε η κ. Τσιλιβίδου. Ερυθροσταυρίτισσα από νεαρή ηλικία,η κ. Κουκουλιού, πέρασε όλους τους βαθμούς εθελοντικής διάκρισης, μετέχοντας από το 1954 σε όλες τις δραστηριότητες του τοπικού τμήματος Ερυθρού Σταυρού. Τιμήθηκε με τις ανώτατες διακρίσεις του χώρου και συνεχίζει μέχρι σήμερα να προσφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις της στον ανθρωπιστικό οργανισμό του Ερυθρού Σταυρού, υπηρετώντας επάξια όχι μόνο τον χώρο που υπηρέτησε εθελοντικά αλλά και την γυναικεία εν γένει παρουσία, στο κοινωνικό γίγνεσθαι, διδάσκοντας αθόρυβα και σεμνά, την αξία και σημασία της ανιδιοτελούς προσφοράς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου