ΤΟΠΙΚΑ

Μικρή συμμετοχή στο νέο συλλαλητήριο

μικρή-συμμετοχή-στο-νέο-συλλαλητήριο-851206

Με μικρότερη συμμετοχή σε σχέση με της προηγούμενης Τετάρτης πραγματοποιήθηκε χθες το νέο συλλαλητήριο ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Μειωμένη αισθητά ήταν η ανταπόκριση μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στο νέο «ραντεβού», προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της αναθεώρησης.

Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, με κατάληξη το ίδιο σημείο.

Σε αντίθεση με τη μικρότερη συμμετοχή, σταθερός παρέμεινε ο αριθμός των υπό κατάληψη Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ σχεδόν καθολικό «λουκέτο» έβαλαν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Με εξαίρεση το Οικονομικό Τμήμα, οι φοιτητές των υπολοίπων 11 τμημάτων προχώρησαν σε καταλήψεις. Σε μία ημέρα κατάληψης, χθες ημέρα διοργάνωσης του νέου συλλαλητηρίου, προχώρησαν οι φοιτητές των Παιδαγωγικών Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Στα υπόλοιπα τμήματα τα «λουκέτα» θα παραμείνουν έως και αύριο, ενώ στις αρχές της εβδομάδας η συνέχιση ή μη και με ποια μορφή των γενικών συνελεύσεων θα αποτελέσει θέμα γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων.

Στο μέτωπο των μαθητικών καταλήψεων, ο αριθμός των κλειστών από τις κινητοποιήσεις Γυμνασίων και Λυκείων στη Μαγνησία παρέμεινε αμετάβλητος.

Σε όλη τη Μαγνησία, με τη συντριπτική πλειοψηφία των κλειδωμένων διδακτηρίων να βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα, συνέχιζαν να τελούν υπό κατάληψη 24 Γυμνάσια και Λύκεια.

Συγκεκριμένα, τα λουκέτα παρέμειναν στα Γυμνάσια 1ο, 5ο, 6ο, 8ο Βόλου, το 1ο και το 2ο Ν. Ιωνίας, της Ν. Αγχιάλου, της Σούρπης και της Σκιάθου. Σε ότι αφορά τα Λύκεια υπό κατάληψη τελούσαν το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, και 8ο Λύκεια Βόλου, το 1ο και 2ο Λύκεια Ν. Ιωνίας, Ν. Αγχιάλου, Σκιάθου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν οι πανεπιστημιακοί, ενώ στάση εργασίας είχαν καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου