ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για το Αλιβέρι

πρωτοβουλίες-της-δημοτικής-αρχής-για-851206

Πρωτοβουλίες προκειμένου να απαλειφθούν τα προβλήματα μεταξύ των κατοίκων του Αλιβερίου και των αθιγγάνων και να σταματήσει η γκετοποίηση της συνοικίας ανακοίνωσε ο κ. Παύλος Μαβίδης στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα αναλάβει σύντομα η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσε η παράταξη του κ. Ι. Μολοχίδη μετά τις ρευματοκλοπές και τα όσα διαδραματίστηκαν στο Αλιβέρι παραμονές Χριστουγέννων.

Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας εξάλλου απαντώντας για τους απλήρωτους συμβασιούχους των Ν.Π του Δήμου επισήμανε ότι θα πληρωθούν μόλις ψηφιστεί ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου τέλος Ιανουαρίου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι για όσους εργαζόμενους έχουν ήδη κατοχυρώσει δικαίωμα να γίνουν αορίστου χρόνου, δεν θα υπάρξει καμία διαφωνία, εφόσον εξασφαλιστούν οι μισθοδοσίες τους, προανήγγειλε ωστόσο συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις οργανισμών όπου κριθεί απαραίτητο, εάν αποδειχτεί βάσει των οικονομικών στοιχείων ότι δεν μπορούν να είναι βιώσιμοι.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ με τη συγκρότηση διαφόρων επιτροπών.

Οχι άλλη ανοχή…

Ειδικότερα για το Αλιβέρι ο κ. Μαβίδης επισήμανε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να προστατευθούν οι κάτοικοι της περιοχής από παρανομίες, όπως οι ρευματοκλοπές που σημειώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και είχαν ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί μία ολόκληρη συνοικία για περισσότερο από δύο ημέρες. Όπως ενημέρωσε το σώμα ότι έχουν ήδη γίνει αναφορές στον Εισαγγελέα Βόλου και στην Αστυνομία για το συγκεκριμένο θέμα

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας θα γίνει διεξοδική συζήτηση για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν μετά την καταγραφή όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη συνοικία, ενώ έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ανοχή είτε στις ρευματοκλοπές είτε γενικότερα σε θέματα που άπτονται παρατυπιών στην περιοχή.

Ειδική ενημέρωση επίσης θα γίνει για το θέμα των λουομένων οικίσκων, αλλά και για τα δάνεια που χορηγούνται προκειμένου να αποκτήσουν στέγη αθίγγανοι που διαμένουν μόνιμα στο Αλιβέρι, ενώ όπως επισήμανε ο κ. Μαβίδης σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ έχει ήδη αποφασιστεί η απομάκρυνση του υποσταθμού υψηλής τάσης. Επίσης έχει δοθεί εντολή στην Πολεοδομία να υπάρξει αυστηρός έλεγχος, ώστε να αποθαρρυνθούν αυτοί που επιχειρούν να οικοδομήσουν παράνομα ή ήδη το έχουν κάνει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου