ΤΟΠΙΚΑ

Νέο μοντέλο επικοινωνίας Νομαρχίας – αγροτών

νέο-μοντέλο-επικοινωνίας-νομαρχίας-851206

Τις πρωτοβουλίες για τη διεξαγωγή της 1ης Συνδιάσκεψης Συνεταιρισμών και Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας αναλαμβάνει άμεσα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Στόχος είναι να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και να αποτελέσει εργαλείο προβληματισμού, πληροφόρησης και χάραξης στρατηγικής για το νομό.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια, στη διάρκεια του χαιρετισμού του προς τη διοίκηση και τα μέλη του Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου, με αφορμή εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου.

Ο κ. Παπατόλιας ανέλαβε τη δέσμευση ότι στο εξής κάθε συνεταιριστής ή συνεταιρισμός ή αγροτικός σύλλογος θα έχει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον Νομάρχη και τους ειδικούς συνεργάτες του και ότι το νέο μοντέλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δε θα λειτουργήσει μόνο με το παλιό σχήμα επικοινωνίας «Συνεταιρισμοί-Αγρότες πάμε στη Νομαρχία», αλλά «Νομάρχης και Νομαρχιακές Υπηρεσίες πάμε στους Συνεταιρισμούς-Αγρότες».

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνεταιριστική ιδέα ως τον εναλλακτικό δρόμο για την ελληνική γεωργία. Στην εποχή του αυξημένου ανταγωνισμού, απαιτείται άμεσα η χάραξη στρατηγικής εκσυγχρονισμού και ενδυνάμωσης των συνεταιρισμών, είπε, με στόχο όχι απλώς την επιβίωσή τους, αλλά κυρίως την ανάπτυξή τους. Είναι απαραίτητο, τόνισε ο κ. Παπατόλιας, να επιδιώξουμε την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος στη βάση μιας νέας συνεταιριστικής πολιτικής, ώστε:

– Να στηριχθεί η δράση τους στην αναζωογόνηση της υπαίθρου και ειδικότερα σε ολόκληρο το φάσμα παραγωγής –επεξεργασίας-τυποποίησης-εμπορίας-εξαγωγής προϊόντων και ανάπτυξης αγροτουριστικών δραστηριοτήτων.

– Να οργανωθεί εκστρατεία προβολής του ρόλου και της σημασίας του Συνεταιριστικού κινήματος και των συνεταιριστικών πρωτοβουλιών.

Ο Νομάρχης τόνισε ακόμα, πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας δρομολογεί πρωτοβουλίες, με στόχο τη στήριξη των συνεταιρισμών της περιοχή μας, ένα καινούργιο πλαίσιο συνεργασίας και επικοινωνίας Συνεταιρισμών-Νομάρχη-Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΑΜ.

Ειδικότερα, σε νομαρχιακό επίπεδο και στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος του Νομού, δρομολογείται η προώθηση συγκεκριμένων δράσεων ενίσχυσης της αγροτικής ανάπτυξης, με κατάλληλες υποδομές (δρόμους, έργα εγγειοβελτιωτικά, δασοπροστασίας, διαχείριση υδάτινων πόρων, περιβαλλοντικά κά.).

Μόνιμος στόχος μας, υπογράμμισε, είναι η σθεναρή διεκδίκηση για τη στελέχωση της Νομαρχίας με το αναγκαίο γεωτεχνικό δυναμικό, ο συστηματικός έλεγχος ποιότητας τροφίμων και της αισχροκέρδειας σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών της περιοχής μας, ο έλεγχος διακίνησης μεταλλαγμένων σπόρων, ζωοτροφών και ειδών διατροφής.

Πρόσθεσε επίσης, πως θα είναι σθεναρή η διεκδίκηση κονδυλίων και η ορθολογική αξιοποίησή τους με αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, όπως επίσης και η επιδίωξη διανομαρχιακής συνεργασίας για την προώθηση έργων περιφερειακής ανάπτυξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου