ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζει τους Μεσογειακούς ο Κ. Παπούλιας

στηρίζει-τους-μεσογειακούς-ο-κ-παπούλ-851206

Και με τις “ευλογίες” και την αμέριστη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια η υποψηφιότητα Βόλου – Λάρισας για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.

Χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 κ. Ι. Κούβελος επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον ενημέρωσε για το συνολικό πλαίσιο της ελληνικής υποψηφιότητας, τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Επιτροπής Αξιολόγησης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (Δ.Ε.Μ.Α.) την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και την στρατηγική και το σχεδιασμό της Επιτροπής Διεκδίκησης μέχρι και το προσεχές φθινόπωρο, οπότε η Δ.Ε.Μ.Α θα επιλέξει μετά από ψηφοφορία τη διοργανώτρια πόλη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Ισίδωρος Κούβελος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος ήταν συγκινητικός με το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξε και εκτός των άλλων υποσχέθηκε την αμέριστη υποστήριξή του σε αυτή την προσπάθεια για τη διεκδίκηση και κυρίως την αναβάθμιση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

“Ασφαλώς η θέση αυτή είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για μας, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελος.. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διεκδίκηση καθώς, όπως εξήγησα και στον Πρόεδρο, αξιοποιεί την ολυμπιακή κληρονομιά της Ελλάδας και δίνει μία τεράστια ευκαιρία για την ανάπτυξη και την διεθνή προβολή της Θεσσαλίας και της ευρύτερης Κεντρικής Ελλάδας, κάτι που αποτελεί επιθυμία της κυβέρνησης αλλά και, πιστεύω, όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έχουμε λίγο χρόνο μέχρι την διεκδίκηση γιατί η απόφαση θα βγει τέλος Οκτωβρίου του 2007, έχουμε όμως την βοήθεια και την συμπαράσταση όλου του πολιτικού κόσμου, των Δήμων αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Είναι μία πολύ δύσκολη διεκδίκηση, αλλά εγώ διατηρώ μία αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας για το πολιτιστικό πρόγραμμα των Αγώνων, την Πολιτιστική Μεσογειάδα, που έχει ως επίκεντρο το ταξίδι της «Αργούς». Η συνολική μας πρόταση τον ενθουσίασε, καθώς κι ο ίδιος σημείωσε ότι θα προσφέρει πολλά στην αναβάθμιση των Αγώνων και την δημιουργία ξεχωριστών δεσμών μεταξύ των λαών της Μεσογείου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου