ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα στο Νοσοκομείο Βόλου

προβλήματα-στο-νοσοκομείο-βόλου-851206

Αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων και ραντεβού ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία χθες στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείου εξαιτίας της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Οι γιατροί που συνεχίζουν και ολοκληρώνουν σήμερα την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση αντιδρούν για τις αλλαγές στο σύστημα εφημεριών και θέτουν σειρά αιτημάτων προς επίλυση.

Στο Νοσοκομείο Βόλου η συμμετοχή (50%) στην απεργία κρίθηκε ικανοποιητική, με τη διοίκηση της Ένωσης Γιατρών Μαγνησίας να επισημαίνει ότι δε χαρακτηρίστηκε από τα ποσοστά των τελευταίων κινητοποιήσεων, που η συμμετοχή ήταν σχεδόν καθολική, ωστόσο, ήταν αρκετά υψηλότερη συγκριτικά με προηγούμενες απεργίες.

Η απεργία δημιούργησε προβλήματα και καθυστερήσεις με την εξυπηρέτηση των ασθενών, ωστόσο, κανονικά αντιμετωπίστηκαν όλα τα επείγοντα περιστατικά.

Αντίστοιχο σκηνικό αναμένεται και σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί με την απεργία αντιδρούν στις προωθούμενες ρυθμίσεις για τις εφημερίες τους από το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, διεκδικούν την άμεση εφαρμογή του 48ωρου μέγιστου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας για τους ειδικευμένους νοσοκομειακούς γιατρούς και του 58ωρου για τους ειδικευόμενους χωρίς μείωση των συνολικών τους απολαβών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την αναθεώρηση του εφημεριακού καθεστώτος με τη λειτουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τη συγκρότηση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη θέσπιση προτύπων εφημέρευσης.

Δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας και εντατικοποίηση εργασίας και απαιτούν να ξεκινήσουν άμεσα νέες προσλήψεις με μόνιμες σχέσεις εργασίας.

Στα αιτήματα της νέας κινητοποίησης των γιατρών περιλαμβάνεται νέο ιατρικό μισθολόγιο, προσμέτρηση του χρόνου εφημεριών ως συντάξιμου και ένταξη στα ανθυγιεινά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου