ΤΟΠΙΚΑ

Θα τους πάρουμε τους Μεσογειακούς

θα-τους-πάρουμε-τους-μεσογειακούς-851206

Την πλήρη ικανοποίησή του για την θετική ψήφο που απέσπασε η κοινή υποψηφιότητα Βόλου – Λάρισας από την Επιτροπή Αξιολόγησης της ΔΕΜΑ, εξέφρασε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, που εμμέσως πλην σαφώς χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Βόλος σε συνεργασία με την Λάρισα θα κερδίσουν, τελικά, τη μάχη της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Ο κ. Βούλγαρης ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως η υποψηφιότητα του θεσσαλικού διπόλου είναι από τις πλέον σοβαρές και μάλιστα με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, καθώς οι εντυπώσεις που άφησε η πόλη του Βόλου τόσο στην Επιτροπή Αξιολόγησης όσο και στην Επιτροπή Διεκδίκησης, ήταν περισσότερο θετικές απ΄ ότι αναμένονταν.

«Έχουμε ένα μαραθώνιο μπροστά μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλ. Βούλγαρης, «μέχρι την τελική επιλογή του Νοεμβρίου”.

Επισήμανε εξάλλου ότι μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου θα πρέπει να συμπληρωθεί ο φάκελος, ώστε η Επιτροπή Διεκδίκησης έπειτα να ξεκινήσει τις επαφές με τους εκλέκτορες.

Ο κ. Αλ. Βούλγαρης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμβολή της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την οργάνωση του φακέλου διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και τον κ. Κυριάκο Μήτρου και την παράταξή του, ενώ ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους πολίτες και το προσωπικό των Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου για τον άψογο συντονισμό τους.

Ενημέρωση για

το Ματσάγγου

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κων. Μπαγιάτη, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου Ματσάγγου.

«Προκαλούνται προβλήματα από το εγκαταλειμμένο κτίριο αλλά και από τους καταληψίες που το χρησιμοποιούν ως σημείο αναφοράς. Όποια λύση κι αν δώσει το Πανεπιστήμιο θα έχει κόστος, αλλά αυτό που μας απασχολεί είναι η χρήση του κτιρίου, γι΄ αυτό και θα περιμένουμε την πρόταση της Πρυτανείας», ανέφερε για το θέμα αυτό και επαναβεβαίωσε τη διάθεση που υπάρχει εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία της Πλατείας Πανεπιστημίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Κυριάκος Μήτρου, από την πλευρά του δήλωσε πως το θέμα της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων και της αξιοποίησης του Ματσάγγου, δεν μπορούν να συζητούνται στο πλαίσιο μιας απλής ενημέρωσης και ζήτησε να συζητηθούν ξεχωριστά σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Το Πανεπιστήμιο έχει δεσμευτεί ότι θα εκπονήσει μελέτη μέσω της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Θα πρέπει να μας γνωστοποιήσει πώς θα αξιοποιήσει το κτήριο», ανέφερε ο κ. Μήτρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου